Yoğun kar yağışına dikkat!

Sabah saatlerinde Trakya'da başlayan kar yağışı, öğle saatlerinden itibaren Marmara'yı etkisi altına aldı. Meteoroloji, akşam saatlerinde şiddetini artıracağı tahmin edilen yağışlara karşı uyarıda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girdi. Sabah saatlerinden itibaren Trakya'da etkisini gösteren kar yağışı, öğle saatleri itibariyle Marmara Bölgesini etkisi altına aldı.

Meteoroloji, Türkiye'nin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar halindeki yağışların etkisini artırarak akşam saatlerine kadar Trakya'da, öğle saatlerinden sonra Çanakkale'nin doğusu ile Eskişehir'in batısı arasındaki bölgede kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde görüleceğini belirterek, uyarıda bulundu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Ülkemizin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışların etkisini arttırarak akşam saatlerine kadar Trakya'da, öğle saatlerinden sonra ise Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Kütahya, Bursa'nın güney ve doğusu, Bilecik, Bolu ile Eskişehir'in batısında yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde devam etmesi beklendiğinden başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Antalya için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı uyarıda, "Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Antalya genelinde başlayacak olan yağışların Pazartesi günü il genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 mm), Salı günü ise Antalya şehir merkezi ve batı ilçelerinde (Konyaaltı, Kemer, Kumluca, Finike, Demre, Kaş, Elmalı ve Korkuteli) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması beklenmektedir" denildi.

Rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren güneydoğu yönlerden fırtına şeklinde esmesinin tahmin edildiği bildirilen uyarıda, "Fırtına çarşamba sabah saatlerinde etkisini kaybedecektir. Şiddetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği sel, ani su baskını, hortum, soba zehirlenmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadesine yer verildi.

Salı:

Ege, Batı Akdeniz, Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları yağışlı, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir