Yoğun sisten gemiler çatıştı

İzmit Körfezi Hereke açıklarında, Alman bayraklı CMA CGM Verlaine ve Malta bayraklı Odessa Star çatıştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - İzmit Körfezi Hereke açıklarında yoğun sis nedeniyle çatışan ve hasar gören Alman bayraklı CMA CGM Verlaine ve Malta bayraklı Odessa Star isimli konteyner gemileriyle ilgili çalışmalar sürüyor.

İzmit Liman Başkanı İlker Tuncer, CMA CGM Verlaine'nin Süveş Kanalını kullanıp İzmit Körfezi'nde Evyap Limanı'na gitmek istediğini, Odessa Star'ın ise Gemlik'e gitmek üzere Evyap Limanı'ndan demir aldığını, iki geminin sis nedeniyle Hereke açıklarında çarpıştığını hatırlattı.

Tuncer, ölen ya da yaralananın olmadığı, çevre kirliliğinin yaşanmadığı kazada, gövdesinde, su seviyesinin üst kısmında yaklaşık 10 metrelik yırtık oluşan ve 6 derece sancak tarafına yatan CMA CGM Verlaine'nin Yalova'nın Altınova ilçesi Hersek Burnu'nun doğusuna çekildiğini, su almasının şimdilik durduğunu ifade etti. İzmit Lİman Başkanı Tuncer, su almaya devam etmesi halinde geminin römorkörler yardımıyla sığ sulara çekilerek batmaması için karaya oturtulabileceğini söyledi.

İlker Tuncer, çarpışmanın ardından Eskihisar açıklarına demirleyen Malta bayraklı Odessa Star'ın gövdesinde de yırtık oluştuğunu, ancak yırtığın su seviyesinden yüksekte olmasından dolayı geminin batma tehlikesinin olmadığını belirtti.

Çarpışmanın etkisiyle gemilerden 3-4 konteynerin denize düştüğünü, bu konteynerlerin alınarak en yakın limana götürülmesi için çalışma yürütüldüğünü dile getiren Tuncer, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, ne tür bir çalışma yapılması gerektiğine karar vermek için her iki gemide incelemelerde bulunduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir