YÖK: Sınav iptal edilmeli

Tıpta Denklik sınavında 100 sorudan 75’inin geçen yılki sınavla aynı olması üzerine YÖK Başkanı, "Derhal sınavın iptal edilmesi ve tekrarlanması gerekir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Tıpta Denklik Sınavına ilişkin, "Söylenen doğru. Soruların yüzde 70'i ortaktı. Bu olmaması gereken bir durum. Bunun için derhal sınavın iptal edilmesi ve tekrarlanması gerekir" dedi.

Galatasaray Üniversitesince düzenlenen "10. yılında Türkiye'de Bologna Süreci Uygulamaları" konulu uluslararası toplantıya katılan Prof. Dr. Özcan, toplantı arasında basın mensuplarının, "Yurt dışı yüksek öğretim diplomaları denkliği için seviye tespit sınavının tıp doktorluğu ikinci aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75'inin geçen yılki sınavla aynı olduğu" iddialarına ilişkin sorularını yanıtladı.

ÖSYM'nin artık YÖK'ten ayrıldığını hatırlatan Prof. Dr. Özcan, "Herhangi bir karar kendi tasarruflarıdır. Onun için biz bu konuda bir müdahalede bulunamayız" diye konuştu.

Sabah haberi okuyunca ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'den bilgi aldığını belirten Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, "Söylenen doğru. Soruların yüzde 70'i ortaktı. Bu olmaması gereken bir durum. Bunun için derhal sınavın iptal edilmesi ve tekrarlanması gerekir. Şimdilik söyleyebileceğim bundan ibarettir. Başka bir bilgi gerçekten yoktur" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir