YÖK'ün yazısı tek başına sorunu çözmez

Okay, türban tartışmalarıyla ilgili olarak "Başbakan'ın kafa karışıklığından kurtulması lazım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, YÖK'ün İstanbul Üniversitesine gönderdiği yazıyla gündeme gelen türban tartışmalarıyla ilgili olarak, "Bu konuda hem AİHM hem Anayasa Mahkemesi kararı varsa hukuktaki bütünlük uyarınca bu kararlarla, diğer yasal düzenlemelerin çelişmemesi lazım. O yazı tek başına bu sorunu çözen bir yazı değildir" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), saat 11.00'de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Okay, toplantının ardından yaptığı açıklamada, hem ülke gündemindeki hem de parti gündemindeki konuların değerlendirildiğini söyledi.

Okay, öncelikle ekonomik gelişmelerin değerlendirildiğini belirterek, "Büyüme cephesinde kaydedilen toparlanmayı memnuniyetle karşıladık ancak dış açıktaki hızlı artışın ve finansmanda hızla payı artan sıcak paranın yarattığı kırılganlığı göz önünde tuttuk" dedi.

Son dönemde kaydedilen istihdam artışının üçte birinin tarımda üçte birinin de kayıt dışı işlerde olduğunu kaydeden Okay, toplantıda et ve domates başta olmak üzere tarım ürünlerindeki artışın da değerlendirildiğini kaydetti.

Okay, şöyle konuştu:

"Derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından görünümün pozitife çevrilmesi ve bu çerçevede ekonomideki kırılganlıklara dair yaptığı açıklama yanında uluslararası yatırım bankalarının Türk ekonomisinin risklerinin hızla arttığı yönündeki açıklamaları değerlendirildi. Mali Kuralın gündemden çıkarılması ile başlayan ve kanunen yayınlanması gereken orta vadeli ekonomik programın ve bunun yayınlanmamasının ve 2011 bütçe sürecinde yarattığı belirsizliğin ve yaratacağı sıkıntılar gözden geçirilmiştir."

Okay, CHP'nin ekonomi alanında hazırladığı raporun çalışmalarının da sürdüğünü bildirdi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir