Yokluğunu, her yıl daha fazla hissediyoruz

Gazeteci Uğur Mumcu'nun, bombalı suikastle katledilişinin üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen tetikçiler bulunamadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), gazeteci Uğur Mumcu öldürülmesinin 18. yılı dolasıyla yapılan açıklamada, ''Tetikçilerin arkasındaki odakların bulunması yolunda atılan adımların önü yıllardır tıkanıyor. Araştırmacı gazeteciliğin öncüsü meslektaşımız Uğur Mumcu'nun yokluğunu, her yıl çok daha fazla hissediyoruz'' ifadelerine yer verildi.

TGC'den yapılan açıklamada, Uğur Mumcu'nun evinin önünde arabasına bomba yerleştirilerek öldürülmesinin ardından 18 yıl geçtiği hatırlatıldı. ''Türkiye'nin demokrasi sınavını bir türlü geçemediği'' ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

''Tetikçilerin arkasındaki odakların bulunması yolunda atılan adımların önü yıllardır tıkanıyor. Araştırmacı gazeteciliğin öncüsü meslektaşımız Uğur Mumcu'nun yokluğunu, her yıl çok daha fazla hissediyoruz.

Çağdaş bir hukuk devleti için, halkın haber alma özgürlüğü için hizmet veren gazetecilere yönelik saldırıların ve cinayetlerin asıl tetikçileri hiçbir zaman bulunamıyor. Bu da gazetecilere yönelik saldırıların cesaretlendirilmesine neden oluyor. Uğur Mumcu'nun araştırmacı gazeteciliğine çok fazla ihtiyaç duyulan günleri yaşıyoruz. Karanlık güçlere karşı çağdaş, özgür, demokratik bir Türkiye için mücadele eden, bu yolda canını veren Uğur Mumcu'yu ve öldürülen tüm meslektaşlarımızı sevgi ve saygıyla anıyoruz.''

Bu konularda ilginizi çekebilir