Yoksulluk devam etsin istiyorlar

Başbakan açılış töreni öncesinde Batmanlıları sindirmek isteyenlerin olduğuna değindi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BATMAN - Toplu açılış töreni için geldiği Batman'da halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yoksulluk devam etsin ki, Batman'ı istismar edelim istiyorlar" diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, Batman Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmasında 12 Eylül'deki Halk Oylaması'na değindi. Halk oylamasına Batmanlıların yüzde 95 gibi çok yüksek bir oranda "evet" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Bunun için şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

 Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün de Batman tarihi günlerinden birini yaşıyor. Bugün Batman eğitimde, sağlıkta, sosyal hizmetlerde, tarımda ve sanayide tam 69 farklı eserle 69 farklı hizmetle buluşuyor. Ama çok ilginçtir, tıpkı 12 Eylül Halk Oylaması'nda olduğu gibi bu açılış töreni öncesinde Batmanlıları sindirmek, bu açılış töreninden uzak tutmak için o malum odaklar harekete geçti. 'Batmanlı Başbakanı karşılamasın, Batmanlı Başbakanı dinlemesin, Batman bu açılış heyecanını yaşamasın' diye her türlü antidemokratik baskıcı yönteme başvurdular.

Bunlar aslında ışıktan korkuyorlar. Bunlar aslında aydınlıktan korkuyorlar, bunlar aslında demokrasiden, özgürlükten korkuyorlar. Yıllarca yoksulluğu sömürdüler. Şimdi de çıkıyorlar, buraya yapılan yatırımları, hizmetleri hazmetmediklerini gösteriyorlar. Yoksulluk devam etsin ki, Batman'ı istismar edelim istiyorlar. Bataklık kurumasın ki, bataklıktan rant sağlamaya devam edelim istiyorlar."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir