Yolcu otobüsü devrildi: 22 yaralı

Erzincan-Erzurum karayolunda virajı alamayan yolcu otobüsü yan yattı. Kazada 3'ü ağır 22 yolcu yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara'dan Erzurum'a gelen yolcu otobüsü, hız yüzünden virajı alamayınca yan yattı. Kazada, 3'ü ağır 22 yolcu yaralandı. Otobüsün altında sıkışan iki yolcu ise AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.   

Kaza, bugün saat 01.00 sıralarında Erzincan- Erzurum karayolunda İspir yol ayrımı kavşağında meydana geldi. Ankara'dan Erzurum'a gelmek için yola çıkan Erdal Ersevinç yönetimindeki 06 LNN 65 plakalı yolcu otobüsü, iddiaya göre sürücünin hızla girdiği virajı alamaması sonucu yoldan çıktı ve yan yattı. Otobüste bulanan 22 kişi can pazarı yaşadı. Yaralıların büyük bir bölümü kendi imkanları ile otobüsten çıkarken kaza yerine sevk edilen ambulanslarla Erzurum'daki hastanelere kaldırıldı.   

Kaza yapan otobüste sıkışan 2 kişinin kurtarılması için de olay yerine Erzurum'dan Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü (AFAD) ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kurtarma operasyonunda AFAD ekipleri yaralıları kısa sürede sıkıştıktaları yerden çıkararak ambulansa hastaneye kaldırdı. Kurtarılan 3'ü ağır 22 yaralının tedavisi sürerken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.