Yüksek katma değerli üretime devam edilmeli

İTO Başkanı Yalçıntaş, yeni bakanlar kurulundan beklentisini önceki dönemde olduğu gibi ekonomiye katma değer katan yatırımların sürdürülmesi şeklinde açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, iş dünyası olarak yeni bakanlar kurulundan en önemli beklentilerinin, ekonomik anlamda, daha yüksek katma değerli üretime dayalı ekonomi politikalarının daha önceki dönemde olduğu gibi hayata geçirilmeye devam edilmesi olduğunu belirtti.

Ali Babacan'ın, Türkiye'nin son yıllarda ekonomideki başarısının önemli mimarlarından biri olduğunu, Mehmet Şimşek'in maliye alanında mükellef ile maliyeyi bir araya getirdiğini, Zafer Çağlayan'ın ihracatta önemli başarıları bulunduğunu, Nihat Ergün'ün sanayi strateji belgesiyle Türkiye'nin yüksek katma değerli üretim yapılması alanında yeniliğe imza attığını kaydeden Yalçıntaş, şu görüşleri dile getirdi:

"Bizim bundan sonra bağlı olacağımız bakanımız Hayati Yazıcı, gümrüklerde devrim yapmış olan bir bakanımızdır. İstanbul milletvekili olduğundan dolayı İTO olarak Sayın Yazıcı'nın Gümrük ve Ticaret Bakanlığını çok büyük sevinç ve memnuniyetle karşıladık. Bundan sonra inanıyoruz ki, Türkiye'nin daha yüksek katma değerli mal üretmesinde, daha yüksek ihracat yapmasında, ekonomik göstergelerinin hem makro hem mikro anlamda düzelmesinde, cari açık gibi, bu ekibin önemli katkıları olacaktır.

İş dünyası olarak bizim bakanlar kurulundan en önemli beklentimiz, ekonomik anlamda, daha yüksek katma değerli üretime dayalı ekonomi politikalarının daha evvelki dönemde olduğu gibi hayata geçirilmeye devam edilmesidir.

Türkiye'nin ekonomi yönetimi, sanayi yönetimi son derece başarılıydı. Ben de, bu başarının devam ettirileceğini, ödüllendirildiğini görüyorum. Dolayısıyla, ekonomi yönetimiyle ilgili, sanayi ticaret yönetimiyle ilgili isimlere baktığımız zaman bizim açımızdan hiçbir sürpriz yok. Hepsi tanıdığımız, bildiğimiz, daha evvel beraber çalıştığımız ve başarılarını kanıtlamış olan isimler."

Bu konularda ilginizi çekebilir