Yükseköğretim Kurumlarının bütçe ödenek usulleri belirlendi

Yükseköğretim Kurumları, 2011-2013 döneminde ödenek dağılımını yaparken, Bütçe Hazırlama Rehberindeki genel esaslara uyacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanlığı, Yükseköğretim Kurumlarının bütçe ödeneklerinin daha etkin, verimli ve yerinde kullanımı amacıyla, bütçe ödeneklerinin dağılımı, gönderilmesi ve kullanılmasına ilişkin esas ve usulleri belirledi.

31 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan ve bugün yürürlüğe giren Yükseköğretim Kurumlarına ilişkin 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliğine göre, Yükseköğretim Kurumları, 2011-2013 döneminde ödenek dağılımını yaparken, Bütçe Hazırlama Rehberindeki genel esaslara uyacak.

Bu kuruluşlar, Maliye Bakanlığınca vize edilen Ayrıntılı Finansman Programında yer alan oranlar dahilinde "Birim Detay" hazırlayacak. Harcama birimleri, serbest bırakılan ödenekler ve gelir gerçekleşmelerini de dikkate alarak "Ödenek Gönderme Belgesi" ile gönderilen ödenekleri kullanma yetkisine sahip olacak.

Aktarma yapılacak tertipteki ödeneğin yüzde 20'sini aşmayan toplulaştırılmış tertip düzeyindeki ödenek aktarmaları, Yükseköğretim Kurumları tarafından, yüzde 20'yi aşan aktarmalar ise Maliye Bakanlığınca sonuçlandırılacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir