Yükseliş eğilimi devam ediyor

Yurtiçi piyasa, bugün Babacan'ın 49 bankanın genel müdürüyle yapacağı toplantıyı takip ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasa yeni güne yatay görünümle başladı. Borsa açılışını 5 puan düşüşle 64.814 puandan yaparken, Dolar/TL 1.5550 seviyelerinde sıkışık seyrine devam ediyor.

Dün özellikle bankacılık hisseleriyle yüzde 2 prim yapan İMKB, yeni güne sınırlı artışla başladı. Piyasadaki sert satış dalgasının etkisini yitirdiği düşünülürken, İMKB'nin yurtdışı piyasalara eşlik edeceği öngörülüyor.

Yurtdışı piyasalarda bugün ihtiyatlı iyimserliğin sürdüğünü söylemek mümkün. Asya tarafında Japonya'nın beklentileri karşılayamayan ihracat verileri ve üçüncü çeyreğe ilişkin büyüme adına olumsuz beklentiler karışık seyre neden oldu. Avrupa kanadında ise Yunanistan'ın da notunun indirilmek üzere izlenmeye alınması ve Avrupa'da sıkıntının aşılamadığını bir kez daha teyit etti.

Yurtdışında bugün ABD'de saat 16:30'da 3.çeyrek büyüme (beklenti yüzde 2,6) ve saat 17:00'da ikinci el konut satışları (beklenti 4,63 milyon) takip edilecek.

Öte yandan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bugün saat 16:00'da 49 bankanın genel müdürleriyle bir araya gelecek.

Şu ana kadar en yüksek 65.196 seviyesini test eden Bileşik Endeks, saat 10:25 itibariyle 65.054 (+235) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 400 milyon lira düzeyinde.

Diğer yandan Dolar/TL 1.5550 seviyesinde durgun görünüm sergiliyor. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5510/1.5550 TL düzeyinde.

Dün yüzde 7.40 bileşik seviyesinde yataya dönen 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvil ise bugün yüzde 7.36 bileşik seviyesinde işlem görüyor.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir