Yunan ekonomisi beş yılda yüzde 20 daralacak

Yunanistan Maliye Bakanı Venizelos, ülke ekonomisindeki durgunluğun yüzde 20'ye, işsizlik oranının ise yüzde 25'e varacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ATİNA - Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, Yunan ekonomisindeki beş yıllık daralmanın yüzde 20'ye ulaşacağını, işsizlik oranın ise yüzde 25'lere varacağını söyledi.
Atina'da ekonomik kalkınmayla ilgili düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, Yunan ekonomisini "bir savaş felaketine" benzeten Venizelos, "Milli gelirdeki bu gerileme barışçı bir dönemle bağdaşmıyor. 
Bu gidişle 2008-2012 arasında ekonomideki toplam durgunluk gayri safi milli hasılanın yüzde 20'sine ulaşacak. İşsizlik oranı ise İspanya'daki oranlara yaklaşarak yüzde 25'e varacak" dedi.
Venizelos, 2012 yılının ilk iki ayının ülkenin kurtuluşu açısından en kritik dönem olduğunu, yeni yardım paketiyle ilgili müzakerelerin 16 Ocak'ta başlanılmasının beklendiğini belirterek, "Bu konuda operasyonel olarak kritik bir noktaya geldik. Ancak, ülke henüz kurtulmadı. Şubat ayı sonuna kadar 89 milyar Avro alınması gerekiyor" diye konuştu.
Askerin iç çamaşırları Çin'den
Yunanistan İşçi Sendikaları Federasyonu GSEE Başkanı Yannis Panagopulos, vatandaşların kriz nedeniyle bir güvensizlik ve histeri içerisinde bulunduğu, işsizlik oranı her geçen gün artarken, devletin bazı ihtiyaçlarını dış ülkelerden sağlamaya devam ettiğini, Yunan ordusundaki erlerin iç çamaşırlarının Çin'de imal edildiğini açıkladı.
Bu konularda ilginizi çekebilir