Yunanistan, bütçe planını cuma günü oylayacak

Planın, Eurogroup'un yardım paketinin beşinci dilimiyle ilgili karar alacağı 3 Temmuz'a kadar parlamentoda onaylanması için adeta maraton başlatıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA  - Yunanistan'da hükümetin Avrupa Birliği (AB), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) troykasıyla varılan paket anlaşma çerçevesinde hazırladığı üç yıllık orta vadeli bütçe planının cuma günü parlamentoda oylanacağı bildirildi.

Yunan medyası, "yeni sert tedbirler içeren planın, Eurogroup'un Yunanistan'a olan yardım paketinin beşinci dilimiyle ilgili karar alacağı 3 Temmuz'a kadar parlamentoda onaylanması için adeta bir maraton başlatıldığını" duyurdu.

Bunun için zamanın kısıtlı olduğu belirtilen haberlerde, "Eurogroup'un beşinci yardım dilimini serbest bırakması için bütçe planının parlamentoda onaylanmış olması gerektiği" belirtildi.

Yunanistan Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Evangelos Venizelos, dün parlamentoda güven oylamasından önce yaptığı konuşmada, "yeni bütçe planıyla ilgili oylamanın bir an önce tamamlanması gerektiğini" ifade ederek, "bu konudaki oylamayı haziran ayı sonuna kadar uzatarak tehlikeye atamayacaklarını" söylemişti.

Atina'da daha önce verilen haberlerde, 9 Haziran'da Bakanlar Kurulunca onaylanarak parlamentoya gönderilen planın oylamasının 28 Haziran'da yapılacağı bildirilmişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir