Yunanistan'da uçak postaları durduruldu

Berlusconi'ye Yunanistan'dan gönderilen şüpheli bir paketin ateş aldığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan'da her türlü posta ve paketin uçakla sevkıyatı 48 saatliğine askıya alınıyor.

Havacılık idaresinin, Yunan polisinin tavsiyesi üzerine tüm posta ve paketlerin sevkıyatını, kontrollerin yapılabilmesi için 48 saatliğine durdurma kararı aldığı belirtildi.

Yunanistan'da dün birçok yabancı elçiliğe bombalı paketler gönderilmiş, İsviçre ve Rusya büyükelçiliklerinde küçük patlamalar olmuş, bazı bombalar da imha edilmişti.

Berlusconi'ye gönderilen paket ateş aldı

İtalya'nın kuzeyindeki Bolonya havalimanında, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'ye Yunanistan'dan gönderilen şüpheli bir paketin ateş aldığı bildirildi.

İtalya Haber Ajansı Ansa bugün geçtiği haberde, TNT firmasına ait kargo uçağında bulunan, Yunanistan'dan gelen paketin, bomba imha ekipleri açmaya çalışırken ateş aldığı ancak kimsenin yaralanmadığını belirtildi.

Ansa'nın haberine göre, paketin fark edilmesi sonucu, TNT'nin uçağı dün akşam saatlerinde Bolonya kentinin havalimanına indi, bütün koliler uçaktan indirildikten sonra üzerinde Berlusconi'nin adı bulunan şüpheli paket bulundu. Habere göre, bomba imha ekipleri paketi açar açmaz bir kıvılcım meydana geldi ve paket tutuştu. Haberde, paketin içindeki maddenin türünün belirlenmesi amacıyla geri kalan parçaların tahlil edileceği belirtiliyor.

Polis yetkilileri, bu son paketin, Yunanistan'ın başkenti Atina'da ele geçirilen ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye yönelik bombalı paket ve Yunanistan'dan Almanya Başbakanı Angela Merkel'e yollanan ve Almanya'da imha edilen paketle bir ilişkisinin bulunup bulunmadığını araştırıyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir