Yunanistan'ı da devirdik

Yunanistan'ı 76-65 yenen 12 Dev Adam, liderliğini sürdürdü ve gruptan çıkmayı garantiledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – A Milliler, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonasında Yunanistan'ı da devirdi. Yunanistan'ı 76-65 yenen 12 Dev Adam, liderliğini sürdürerek, gruptan çıkmayı garantiledi. 12 Dev Adam, C Grubu'ndaki 4. maçında yarın akşam saat 21.00'de Porto Riko ile karşılaşacak.

Maçı izleyenler arasında; TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Dimitris Droutsas ve Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile Danıştay Başkanı Mustafa Birden de yer aldı.

Şahin: Yürekleriyle oynadılar, yürekten kutluyorum

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, maçın ardından yaptığı açıklamada, basketbol milli takımını yürekten tebrik ettiğini ifade ederek, "Niye yürekten tebrik ediyorum? Çünkü yürekleriyle oynadılar" dedi. Maçın önemli bir unsuru olarak gördüğü Ankaralı sporseverleri de kutlayan Şahin, milli takımın final oynaması dileğinde bulundu.

Başbakan, telefonla kutladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Takım'ın, Yunanistan'ı 76-65 yenmesi üzerine kaptan Hidayet Türkoğlu'nu telefonla aradı. Grupta liderliğini sürdüren ve gruptan çıkmayı garantileyen takımı Türkoğlu'nun şahsında kutlayan Erdoğan, takımın başarılarının devamını diledi.

Kılıçdaroğlu: Çok mutluyum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, maçın ardından yaptığı açıklamada, çok güzel ve heyecanlı bir oyun izlediklerini söyledi.

Maçın bir ara "gider gibi olduğunu" ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ama sonuçta başarıyı yakaladık. Milli takımın başarısı hepimizi gururlandırıyor. Son derece mutluyum. Hepsini yürekten kutluyorum" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, en çok hangi oyuncuyu beğendiğinin sorulması üzerine, "Maskeli kaplanı beğendim" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir