Yunanistan'ı uyardı

Roubini, Yunanistan'da önümüzdeki yıllarda borç toplamının GSMH'ya oranının yüzde 150-160 civarında olacağı değerlendirmesinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA -  Amerikalı ekonomist Nouriel Roubini, Yunanistan'da önümüzdeki yıllarda borç toplamının GSMH'ya oranının yüzde 150-160 civarında olacağı değerlendirmesinde bulundu.

Roubini, Yunan "in.gr" internet sitesinde yer alan açıklamalarında, Yunanistan ekonomisi ve yapılması gerekenler konusunda görüşlerini bildirdi.

Yunanistan'ın euro kuşağından çıkarak eski para birimi olan drahmiye geri dönmesi olasılığından da söz eden Amerikalı ekonomist, böyle bir gelişmeyi desteklemediğini ancak görmezden de gelinemeyeceğini vurguladı.

Roubini, ekonomide rekabet ortamına geri dönüş konusuna da değinerek, Yunanistan'ın piyasalara geri dönüşünün, bütçede dengenin sağlanması, borcun konsolide edilmesi, kalkınmanın sağlanması ve yatırımcıların ülkeyi güvenilir saymalarıyla mümkün olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Yunan halkının fedakarlıklarının büyük olduğunu söyleyen Roubini, bütçe programının başarısızlıkla sonuçlanmasının toplumsal kargaşaya yol açabileceğine işaret etti.

Roubini, daha fazla ekonomik önlem alınması gerektiği gibi AB-IMF programının uygulanmasının da önemine dikkat çekti ve ekonomik kalkınmanın şart olduğunu vurguladı.

Amerikalı ekonomist, ortak para biriminin Yunanistan'ın uzun süre kendi gücünün üstünde harcama yapmasına yolu açtığı yorumunda da bulundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir