Yunus Emre Vakfı faliyete geçiyor

Goethe, Puşkin, Cervantes ve British Council'ına benzer yapı taşıyan vakıf, Ankara Ulus'taki tarihi binasında hizmet edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye'yi, Türk dilini, sanatını ve kültürel mirasını yurt dışına tanıtacak olan Yunus Emre Vakfı, yarın düzenlenecek törenle faaliyete geçecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Almanya'nın Goethe, Rusya'nın Puşkin, İspanya'da Cervantes ve İngiltere'nin British Council'ına benzer yapı taşıyan vakıf, Ankara Ulus'taki tarihi binasında hizmet edecek.

Türkiye'nin diğer ülkelerle dostluğunu geliştirmek, Türk kültürüne ilişkin bilgi ve belgeleri dünyanın yararına sunmak ve Türk dilini öğrenmek isteyenlere hizmet vermek amacıyla kurulan vakıf, kültürel mirasın korunmasında ve değerlendirilmesinde önemli görev üstlenecek.

Yurt içinde Yunus Emre Araştırma Enstitüsü, yurt dışında ise Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri açacak olan vakfın mütevelli heyetinde, Dışişleri, Kültür ve Turizm, Milli Eğitim, Maliye bakanları, TOBB Başkanı, akademisyen ve kültür ve sanat adamlarından oluşan 11 üye görev yapacak. Adını Türk şiirin öncülerinden Yunus Emre'den alan vakfın Genel Müdürlüğünü TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan yürütüyor.

Dünyanın dört bir yanında açılacak Türk Kültür Merkezleri'nde, Türkiye Kitaplığı oluşturulacak ve Türkiye'yi tanıtıcı materyaller buralarda ilgilenenlerin istifadesine sunulacak, Türk kültürünü tanıtıcı sergi, konferans, yarışma, konser, film etkinlikleri düzenlenecek ve Türkçenin öğretilmesi amacına yönelik kurslar açılacak.

Açıklamada, Yunus Emre Vakfı'nın, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Yunus Emre Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Yunus Emre Vakfı Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve diğer bakanların katılımıyla, vakıf Ulus'taki merkezinde düzenlenecek törenle açılacağı bildirildi.