Yurt faciasında hayatını kaybedenlere veda

Adana'nın Aladağ İlçesi'ndeki yurtta çıkan yangında can veren 11 kişinin cenazeleri toprağa veriliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden 11 kişi, bugün son yolculuklarına uğurlanıyor. Gözaltındaki yurt müdürü Cumali Genç'in, kızının cenaze törenine özel izinle katıldığı öğrenildi.

Türkiye, Adana'daki yurt yangını faciasında hayatını kaybeden 12 kişiye veda ediyor.

Yangında can verenlerden yurt görevlisi Fatma Canatan'ın cenazesi, dün yakınları tarafından alınarak Tarsus Şehir Mezarlığı morguna götürülmüştü.

Yurt görevlisinin ardından 11 kişinin cenazesi de defnedilecekleri yerlere gönderildi.

Sinanpaşa Mahallesi'ndeki özel kız öğrenci yurdunda çıkan yangında yaşamını yitiren 12 kişinin kimlikleri, ailelerden alınan kan örnekleri doğrultusunda belirlendi.

Cenazeler, Asri Mezarlık morgundan alınarak üzerilerinde hayatını kaybeden isimlerinin yazılı olduğu kağıtlar ve Türk bayrakları asılan cenaze araçlarına konuldu.

Cenazeler ailelere teslim ediliyorCenazeler ailelere teslim edildi

Morgun önüne gelen Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yangında hayatını kaybedenlerin aileleriyle yakından ilgilenerek başsağlığı dileklerini iletti.

İl Müftüsü Arif Gökçe'nin duasının ardından cenazeler konvoy halinde Aladağ ilçesine hareket etti. Cenazeler, ilçeye bağlı Köprücük, Kışlak ve Karahan mahalleleri ile Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa veriliyor.

Köprücük'teki törene Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de katıldı.

Aladağ ilçesindeki özel yurtta iki gün önce çıkan yangında 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı. Cenazelerin 5. sınıf öğrencileri Cennet Karataş (10), Tuğba Aydoğdu (10) ve Bahtınur Baş (10), 6. sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek (11), 7. sınıf öğrencileri Gamze Bagır (12), İlknur Maden (12) ve Sümeyye Yetim (12), 8. sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu (13), Sevim Köylü (13) ve Zeliha Avcı (13) ile görevli Fatma Canatan (20) ile bir yurt yetkilisinin çocuğu Sare Betül Genç'e (6) ait olduğu tespit edilmişti.

Yangında hayatını kaybeden yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı Sare Betül Genç, son yolculuğuna, aynı olayda hayatını kaybeden 20 yaşındaki eğitmen Fatma Canatan'la birlikte uğurlandı.

Babası Cumali Genç'i annesiyle birlikte ziyaret etmek için gittiği yurtta çıkan yangında yaşamını yitiren küçük Sare ile Canatan için Mersin'in Tarsus ilçesindeki şehir mezarlığında cenaze töreni düzenlendi.

Gözaltındaki baba, kızının cenazesine özel izinle katıldı 

Yangında yaralanan ve tedavisinin ardından taburcu edilen anne Ayşe Genç, tören boyunca güçlükle ayakla durabildi. Olaydan sonra gözaltına alınan baba Cumali Genç'in özel izinle törene katıldığı öğrenildi.

Çok sayıda kişinin katıldığı törende, tabutlarının üzerine Türk bayrağı konulan Sare Betül Genç ile Fatma Canatan için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı.

Daha sonra Genç'in cenazesi, Tarsus Şehir Mezarlığı'nda bulunan dedesi Ahmet Ciaz'ın mezarının başucuna gömüldü.

Ailenin 4 çocuğundan en küçüğü olan Sare Betül Genç'in kendisinden bir yaş büyük olan ağabeyi Ahmet Genç de kardeşinin defnedilmesi sırasında gözyaşı dökerek, bir yakınına sarıldı. Uzun süre kardeşinin toprağa konuluşunu izleyen çocuk, mezar başından ayrılmadı.

Eğitmen Canatan'ın cenazesi de Çamlıyayla ilçesinde toprağa verildi.

Adana'nın Aladağ ilçesinde 2 gün önce özel öğrenci yurdunda çıkan yangında 10 öğrenci, yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir