Yurt müdürü gözaltına alındı

12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt yangını sonrası yurt müdürü dahil 5 kişi gözaltında...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aladağ'da 12 canın gittiği 22 kişin yaralandığı faciaya dönüşen yangınla ilgili adli, idari ve teknik olmak üzere 3 koldan soruşturma başlatıldı.

İlçeye en yakın ağır ceza mahkemesinin bulunduğu Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yangının çıkış nedeninin ortaya çıkarılması ve sorumlular hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet' vermek suçlarından soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında ilk olarak yurt müdürü Cumali Genç'in de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Daha sonra bu sayı 14'e çıktı. 

Bu arada Yurt Müdürü Cumali Genç gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı verilen bazı kişilerin yangında kurtarma çalışması sırasında yaralandığı ve hastanede tedavi gördükleri belirtildi.

Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın: 12 ölüAdana'da kız öğrenci yurdunda yangın: 12 ölü

Kimlikler DNA testiyle belirlenecek

Öte yandan yangında hayatını kaybeden eğitmen ve öğrencilerin kimlikleri belli oldu, ancak cesetlerin bir kısmının teşhisi ancak DNA testi ile kesinleşecek. Ölenlerin arasında yurt müdürü C.G.'nin 4 yaşındaki kızının da olduğu belirtildi. Faciada ölen 12 kişinin isimleri şöyle:

Eğitmen Fatma Canatan, yurt müdürünün kızı Sare Betül Genç, 8'inci sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü; 7'nci sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden; 6'ıncı sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek, 5'inci sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Ağdoğdu ile Cennet Karataş.

Otopsi tamamlandı

Adana Adli Tıp Kurumu'nda gece boyunca yapılan otopsi işlemleri tamamlandı. Ailelerden alınan kan ve doku örnekleri, cesetlerden alınan parçalara DNA testi yapılıyor. Ayrıca otopsi işlemi yapılan cenazeler Asri ve Buruk mezarlıklarının morguna götürüldü.

Cesetler, teşhis işlemlerinin tamamlanmasının ardından toprağa verilmek üzere ailelerine teslim edilecek.

Bakanlar taziye ziyaretinde

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yangında hayatını kaybeden öğrencilerden Sema Nur Aydoğdu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Baba Ali Aydoğdu, ziyaret sırasında hıçkırıklarla ağladı.

Yanan yurtta inceleme yapan Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Balık, devlet yurdunun büyütülmesi için yıkıldığını, bu yüzden kız çocuklarının cemaat yurtlarına gitmeye zorlandığını, bu tür yurtların ülkenin bir çok yöresinde faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.

Bazı öğrencilerin yakınları da 'Süleymancı' olarak bilinen bir cemaat mensuplarının öncülüğünde kurulan derneğe ait yurdun ilçedeki tek seçenek olmasından yakındı.