Yurtdışı, borsayı yükseltti

Meclis'te yaşanan yemin krizi, borsadaki yükselişi durduramadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gün boyunca alım ağırlıklı bir seyir izleyen İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), günü 865 puan artıda tamamladı.

İlk seansta alımlarla yükselişe geçen Bileşik Endeks, 62879 puana kadar çıktıktan sonra 62500 üzerinde dengelendi. İkinci yarıda gelen satışları 62200 üzerinde karşılayan İMKB 100 Endeksi, 62500 üzerinde alım ağırlıklı yatay seyir izledi. Endeks yüzde 1.40 veya 865.82 puan artışla 62819.08 puan seviyesinden kapandı.

İşlem hacmi birinci seansta 883.060.369 TL, ikinci seansta  935.757.186 TL olurken, toplam işlem hacmi 1.818.817.555 TL olarak

gerçekleşti.

Avrupa borsalarının Yunanistan'da kemer sıkma önlemlerinin parlementoda kabul edileceğine yönelik artan iyimserlik ve diğer piyasalardaki gelişmelerden sonra güne yükselişle başlayacağı beklentisi İMKB üzerinde etkili oldu.

Avrupa Birligi Komisyonu'nun Ekonomi ve Para İslerinden sorumlu üyesi Joaquin Almunia'nın, Yunanistan krizinin parasal birliğe tehdit

olduğunu açıklaması ve Avrupa'da büyümeyi çok ciddi etkileyebileceği yönündeki açıklamalar ise bir miktar satış getirdi.

Yurtdışı piyasalar riski kontrol altında tutmak için temkinli bir görünüm sergilerken, belirsizliğin sürdüğü görüldü. Yarın Yunanistan'da gerçeklestirilecek oylamada tasarruf önlemleri kabul edilse de, borç krizinin diger sorunlu ülkelere yayılacağı yönündeki tedirginlik piyasaları baskı altında tutuyor.

Yurtiçinde petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye'nin cari açığı ile ilgili olumlu algılama yaratması ve JP Morgan'ın Türkiye hisseleri için tavsiyesini yükseltmesi İMKB'nin yurtdışından pozitif yönde ayrışmasına yol açtı.

Yurtiçinde TBMM'deki yemin töreni, CHP'nin yemin etmemesi ve BDP'nin boykotu piyasa üzerinde bir etki yaratmazken, konuya ilişkin gelişmeler yakından izlendi.

Kapalıçarşı'da altının gramı 79.30 TL'den satılırken, Cumhuriyet Altını 534 TL'den, çeyrek altın ise 131 TL'den satıldı. Serbest piyasada ABD Doları 1.6395 TL'den, Euro ise 2.3555 TL'den işlem gördü.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir