Yurtiçi piyasada kafalar karışık

Sıcak paraya yönelik önlemlerden rahatsızlık duyan yurtiçi piyasada zayıf görünüm hakim.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB günün ilk seansını 317 puan düşüşle tamamlarken, faiz yüzde 7.67'ye çıktı. Sabaha göre gevşeyen Dolar/TL ise 1.58'in altında alıcı bulmaya başladı.

'Faizlerde sınırlı düşüş, munzam karşılıklarda artış' şeklinde formüle edilen yeni politika bileşimini en uygun seçenek olarak gören Merkez Bankası, bu çerçevede, dün faizi 25 baz puan daha aşağı çekerken, ikinci adım olan TL karşılıkları da önümüzdeki günlerde artıracak.

Dünkü Merkez Bankası'nın sürpriz faiz hamlesinin ardından Türk Lirası pozisyonlar azaltılmaya başlarken olumsuz etki zayıflayarak da olsa piyasa üzerinde hissedilmeye devam ediliyor.

Yurtiçi piyasada kısa vadede sıcak paraya yönelik önlemler bir miktar rahatsızlık yaratırken, uzun vadede daha olumlu bir tablo yaşanacağı düşünülüyor. Bu noktada piyasanın en önemli beklentisi gelecek not artırımı.

Görünüm zayıf

Dün banka hisseleri önderliğinde geri çekilen İMKB, haftanın son işlem gününe ise tepki hareketiyle başladı. Ancak yeterli desteği göremeyen piyasada satış tarafı ağırlık kazandı. 64.740 puanı gören İMKB Ulusal-100 Endeks, ilk seansı 317 puan düşüşle 64.970 puandan tamamladı. Günün ilk yarısında 1 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Faizlerde ise yükseliş eğilimi devam ediyor. Dün valörlü işlemlerde yüzde 7.45 seviyesinde dengelenen 7 Kasım 2012 vadeli gösterge kıymet, bugün yüzde 7.76 bileşik seviyesine kadar çıktı. Gösterge faiz şu sıra yüzde 7.67 seviyesinde işlem görüyor.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası 1.58'in üzerine çıkan Dolar/TL'de ise sabaha göre hafif gevşeme görülüyor. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5755/1.5790 TL düzeyinde. Bu arada uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3566 sente kadar yükseldi. Euro/TL ise 2.1350 seviyesinden işlem görüyor. 

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir