Zap-Avaşin'e hava harekatı

Gürak, harekatta her zaman olduğu gibi, bölgedeki sivil vatandaşların zarar görmemesi için tedbirlerin alındığını ve uygulandığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları ile Zap-Avaşin bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerine, dün hava harekatı yapıldığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, harekatta her zaman olduğu gibi, bölgedeki sivil vatandaşların zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığını ve uygulandığını belirtti.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tuğgeneral Gürak, eski TBMM Başkanı, AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın, "Ergenekon" davası şüphelileri olan emekli generaller ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Eğer gerçekten bu sözler söylenmiş ise söz konusu kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ilişkin düşünce ve görüşleri çok iyi bilinmektedir" dedi.

Tuğgeneral Gürak şöyle devam etti:

"Aslında bu tip kişilerin ön yargılı, saptırıcı düşünce ve ifadeleri üzerinde fazla durulmasına da gerek yok. Çünkü bu tip konuşmalar hiçbir zaman doğruları değiştirmez. Ancak bu konuşmalarda önemli bir husus var, o da Hukuk Fakültesi mezunu bir kişinin yargı kararı olmadan hiçbir kimseyi suçlamaya, dolaylı olarak da bir kurumu hedef almaya hakkı ve yetkisi olmadığını hala anlayamamış olmasıdır."

Gürak, "Kayseri'de yürütülmekte olan soruşturma ve Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı'nın mal varlığı ile ilgili olarak, bazı çevrelerin yürütülmekte olan bir soruşturmadan çok endişe duyup rahatsız oldukları anlaşılıyor. Diğer yandan yargı süreci kendi içerisinde devam etmektedir" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuğgeneral Gürak, terörle mücadelede "Etkin Pişmanlık Yasası"nın yeterli olup olmadığına ilişkin soru üzerine, daha önce yasaya ilişkin olarak detaylı bir şekilde bilgi verdiklerini söyledi.

Genelkurmay Başkanlığının Personel Yönetim Sisteminde (PYS) değişikliğe gidileceği yönünde haberler bulunduğunun hatırlatılması üzerine de Tuğgeneral Gürak şunları kaydetti:

"Personel Yönetim Sistemi ile ilgili size bazı açıklamalar daha önce de yaptık. Yeni bir düzenleme olduğu zaman zaten gerekli açıklamaları yapıyoruz. Geçmişten itibaren yapılan çalışmalar var. Başta Personel Yönetim Sistemi 2010 (PYS 2010) olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapmakta olan personeli kapsayacak şekilde birçok çalışma yapılmaktadır. Personel konusunda yapılan çalışmalar modern bir silahlı kuvvetlerin çağın gereklerine uyumu kapsamında yapılan ve bugün olduğu gibi yarın da devam edecek uzun vadeli, süreklilik arz eden çalışmalardır.

Bu kapsamda, projeler netleşmeden, daha kesinleşmeden, neticelenmeden, duyumlara dayalı olarak üzerinde yorum yapılmasının doğru olmayacağını değerlendiriyoruz. Netleştikçe sizlere bu konularla ilgili bilgiler takdim etmeye devam edeceğiz."

Ergenekon Davası kapsamında hazırlanan 2. iddianameyle ilgili soru üzerine de Tuğgeneral Gürak, "Yargıya intikal etmiş konulara ilişkin bizim birşey söylememiz uygun değildir" dedi.