Zara'nın patronu işi bırakıyor

İspanyanın en zengin adamı Ortega, aktif iş hayatından çekilme kararı aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - İspanya'nın 1'inci, dünyanın 9'uncu zengini olarak gösterilen Inditex tekstil grubunun başkanı 75 yaşındaki Amancio Ortega görevini bırakıyor.

Zara, Massimo Dutti, Berskha, Oysho, Pull&Bear gibi aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 77 ülkede mağazası bulunan dev tekstil firması İnditex'in kurucusu, en büyük hissedarı ve başkanı olan Amancio Ortega, firmanın diğer hissedarlarına gönderdiği mektupta aktif iş hayatını artık bırakmak istediğini açıkladı. İnditex'in gelecek temmuz ayında yapılması öngörülen hissedarlar toplantısında başkanlık görevini bırakacak olan Ortega, mevcut durumda Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Pablo Isla'yı başkan adayı olarak gösterdi.

İnditex'in yüzde 59,29 ile en büyük hissedarı olan Ortega'nın başkanlık görevini bırakmasına rağmen yönetim kurulu üyesi olarak kalmaya devam edeceği belirtildi.

Ortega'nın 26 yaşındaki kızı Marta'nın da gelecek temmuz ayındaki toplantıda yönetim kuruluna girebileceği iddia ediliyor.

Geçen 9 Aralık'ta Roma'da 5 bininci mağazasını açan İnditex, bu yıl Zara firmasıyla Güney Afrika ve Avustralya'ya da girmeyi planlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir