Zararın boyutları ortaya çıkıyor

Bayramiç'teki dün etkili olan yağışın ardından, suların çekilmesiyle zararın boyutları ortaya çıkmaya başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


ÇANAKKALE - Bayramiç ilçesinde, dün kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelen selin ardından, suların çekilmesiyle zararın boyutları ortaya çıkmaya başladı.

Can kaybının yaşanmadığı selde ekili alanlar, meyve bahçeleri, çok sayıda ev ve iş yeri ile araçlar zarar gördü. İlçe merkezi başta olmak üzere Bezirganlar, Aşağışevik köylerinde oluşan zararlar tespit edilmeye çalışılıyor.

Kaymakam Osman Yenidoğan, zarar gören köyleri gezdiğini ifade ederek, "Özellikle Aşağışevik ve Bezirganlar köyündeki zararı yerinde inceliyoruz. Çalışmamıza İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin de katıldı. En büyük sevincimiz can kaybının yaşanmaması" diye konuştu.

Tarım alanları ile meyve bahçelerinde önemli ölçüde zarar olduğuna işaret eden Yenidoğan, "Görünen o ki alt yapıda önemli sıkıntı var" dedi.

Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer, ilçe merkezinde ev ve iş yerlerindeki su tahliyesinin sürdüğünü ifade ederek, ilçe merkezinde de önemli ölçüde zarar olduğunu, sel sularından etkilenen vatandaşların eşyalarının kullanılamaz duruma geldiğini bildirdi.

Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan ise yüzlerce dönüm ekili alan, meyve bahçesi ile arazide bulunan iş makinesi, sulama boruları ile tarım aletlerinin sel nedeniyle kaybolduğunu ya da kullanılamaz hale geldiğine işaret etti.

Üretici Mesut Şen, yaklaşık 10 bin adet meyve fidanı, 2 traktör, 2 kamyonet, 100 adet sulama ve damlama borusunun zarar gördüğünü belirtti.

6 saat ağaçta mahsur kaldılar

Sel suları nedeniyle tırmandıkları ağaçta 6 saat mahsur kalan ve iş makinelerinin yardımıyla kurtarılan Ali Ekber Mermer ile eşi Zekiye Mermer, yaşadıklarına hala inanamadıklarını belirterek, "6 saat boyunca ağaç üzerinde eşim ile gelecek yardımı bekledik. Evimiz sel sularından kullanılamaz hale geldi. Tüm eşyalarımız sele kapıldı" şeklinde konuştu.

Sel felaketinden etkilenen Durdu Mehmet Bucak, evde uyudukları sırada aniden gelen sulardan son anda kurtulduklarını belirterek, "Bölgenin sel sularından etkilendiğini bilmiyorduk. Çalıştığımız arazinin sahibi son anda gelerek bizi kurtardı. Her şeyimiz evimizin içinde yok oldu. Ne bir lokma ekmeğiniz ne de yatacak bir yerimiz var. Büyüklerimizden yardım bekliyoruz" dedi.