Zarrab, ifade vermeye devam etti

ABD'de tutuklu olduğu davada tanık konumuna geçen iş adamı Reza Zarrab, Atilla'nın duruşmasında ifade vermeye devam etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DHA'nın bildirdiğine göre, New York'ta, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'ya karşı tanıklığının yedinci gününe giren Reza Zarrab hakkında, 17 Aralık'tan sonra işbaşına gelen banka yönetiminin 'Reza Zarrab'ın ABD yaptırımlar listesine alınmasını önerdiği' bu öneriyi yapan ekibin arasında davanın tutuklu sanığı Hakan Atilla'nın bulunduğu ortaya çıktı.

Hakan Atilla'nın avukatı Victor Rocco, 2014 yılının Ekim ayında Zafer Çağlayan ve Süleyman Aslan görevden ayrıldıktan sonra o dönem Halkbank Genel Müdürü olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın ABD Hazine Bakanlığı temsilcileri ile bir görüşme yaptıklarını anlattılar ve bu görüşmede Halkbank'ın, Reza Zarrab'ın yaptırım listesine konulmasını önerdiklerini açıkladı.

Duruşmanın başlaması ile birlikte, Zarrab'ı çapraz sorguya çeken Cathy Fleming, Zarrab'ın çok sık olarak ve herkese yalan söylediğini belirterek, 'Eşinize de yalan söylediniz, değil mi' diye sordu. Savcılık bu soruya itiraz etti. Zarrab, ifadesi sırasında Türkiye'de tutuklandığında bazı konularda kolluk kuvvetlerine yalan beyanda bulunduğunu söyledi.

Hücre arkadaşından Zarrab'a "tecavüz" davası

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre ise, New York'ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada savcılığın tanığı olan iş adamı Reza Zarrab'ın, Manhattan'da beraber kaldığı hücre arkadaşı tarafından "Zarrab'ın kendisine iki kez tecavüz etmek ve cinsel tacizde bulunmak iddiasıyla" dava edildiği bildirildi.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre ismi açıklanmayan 62 yaşındaki Faouzi Jaber isimli mahkum, Çarşamba akşamı Zarrab aleyhine "tecavüz" davası için başvuruda bulundu.

Buna göre söz konusu mahkum Jaber, avukatı Alexei Schacht aracılığıyla, Manhattan'da beraber aynı hücreyi paylaştıkları sırada Zarrab'ın kendisine iki kez tecavüz etmek ve cinsel tacizde bulunmak iddialarıyla dava açtı.

Zarrab'ın avukatları yazılı açıklamayla söz konusu tecavüz iddiasının doğru olmadığını ve halen New York'ta devam eden davayla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını savundu.

İlk incelemede hapishane yetkililerinin olayın doğru olup olmadığını tespit edebilecek yeterli delile sahip olmadıkları sonucuna ulaştığı, ancak davaya dönüşen süreçte konunun netlik kazanmasının beklendiği kaydedildi.

Olayın, Kasım 2016 ile Mart 2017 tarihleri arasında Zarrab'ın Manhattan'daki kaldığı hapishanede meydana gelmiş olabileceği belirtildi.

"Terör grubuna malzeme desteği sağlamak için komplo kurmak"la suçlanan davacı mahkûmun geçen Temmuz ayında suçunu itiraf ettiği ve hakkında verilecek kararı beklediği öğrenildi.