Zekeriya Öz yazılı savunma verdi

Görevden uzaklaştırılan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılı savunma sundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) görevden uzaklaştırılan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanlığı döneminde "hakaret ve tehditte bulunduğu'' iddiasıyla yargılandığı dava kapsamında, talimatla ifadesinin alınacağı mahkemeye yazılı savunma sundu. 

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen talimat duruşmasına, sanık Zekeriya Öz ve avukatı katılmadı.

Mahkeme heyeti, sanık Öz'e duruşma gününü bildiren davetiyenin tebliğ edildiğinin anlaşıldığını, Öz'ün daha önceden Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde kimlik tespitinin yapıldığı ve yazılı savunmasını sunmak için süre istediğini belirttiğini tutanağa geçirdi. 

Sanık Zekeriya Öz ve avukatı İsmail Yanar'ın, Nöbetçi Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla yazılı savunma verdiğini kaydeden mahkeme, yazılı savunmaların davanın esas mahkemesi olan Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. 

Öz, yazılı savunmasının sonuç ve talep bölümünde, tweetlere konu edilen paylaşımlarının güncel konulara ait düşünce açıklamaları olduğunu ileri sürerek, yargılama sonucunda hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. 

Olayın geçmişi

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nca savcı Öz hakkında, Twitter'daki hesabından çeşitli tarihlerde isim zikretmeden o dönemde Başbakanlık görevini yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımlarda bulunduğu, tehdit ve hakaret içerikli sözler sarf ettiği öne sürülerek, iddianame hazırlanmıştı.