Zeki Sezer, DSP Genel Başkanlığı'ndan istifa etti

"Başarılı olamayanların, bulundukları kurumun da ülkenin de önünü tıkamaması gerekir"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Bugün DSP Genel Başkanlığından istifa ediyorum'' dedi.

Sezer, partisinin il ve belediye başkanları toplantısının açılışında yaptığı konuşmada çeşitli konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yerel seçimlerin ardından sonuçlara ilişkin değerlendirme döneminin başladığını anlatan Sezer, ''Her konuşmamda 'başarılı olamayanların bulundukları kurumun da ülkenin de önünü tıkamaması gerektiğini' söyledim. Bugün DSP genel başkanlığından istifa ediyorum'' diye konuştu. 

Kendilerinin de geçen hafta Parti Meclisi ile kapsamlı bir değerlendirme yaptığını aktaran Sezer, "Hemen söylemeliyim ki yerel seçimde DSP'nin belediye sayısı ve oy oranında artış olsa bile istediğimiz sonucu alamadık. O nedenle kendimizi başarılı saymamız mümkün değildir" dedi.

"Dedim ya ben istifa ediyorum. İstifa dilekçemi genel sekreterimize vereceğim" diyerek sözlerine devam eden Sezer, "İstifa dilekçem uzun bir dilekçe olmayacak. Sizlerden ricam, bu konuşmamı o dilekçenin eki olarak algılayınız" şeklinde konuştu.

"Çözüm 'sol olmaktan' geçiyor

Türkiye'de bir "AK Parti-CHP çıkmazı yaşandığını" öne süren Sezer, bu iki partinin ekseninde siyasetin gerçekleştiğini savundu. Ülkenin sorunları konusunda çözümün "sol olmaktan geçtiğini" ifade eden Sezer, DSP'nin Cumhuriyet'e yönelik tehditlere her zaman karşı bir parti olduğunu kaydetti.

DSP'nin ulusal değerlere sahip çıkan bir parti olduğunu vurgulayan Zeki Sezer, şöyle konuştu:

"Ama son zamanlarda bu ulusalcılık konusu biraz başka yerlere çekiliyor. Ulusalcılığımızdan vazgeçecek değiliz. Ama, ulusalcılığı bir ırkçılık gibi, kafatasçılık gibi de algılamayacağız. Zaten hiç bir demokratik solcu da öyle düşünmez. DSP, ortanın solu hareketiyle başlayan süreçten itibaren Cumhuriyet'e yönelik hareketlere karşı dimdik ayakta durmuş, ama her türlü darbeye de karşı durmuş bir partidir.

"Bu arada çok üzgünüm, en çok para konuşuluyor. Birileri özellikle bizi de oraya çekmeye çalışıyor veya 'o tartışılırsa demokratik solun ağırlığı kaybolur' diye düşünüyor olmalılar" diyen Sezer, demokratik solun ağırlığının hiçbir zaman kaybolmayacağını söyledi. DSP'nin mali kaynaklarına ve yaptığı harcamalara ilişkin de bilgi aktaran Sezer, 2004 yılı Temmuz ayının sonunda genel başkanlık görevini üstlendiğini anımsattı. Sezer, "Şu anda parti kasasında 29 küsur trilyon paramız var" açıklamasında bulundu.

Sezer, daha sonra alkışlar ve sloganlar arasında toplantı salonundan ayrıldı.