Zeybekci 'seferberliğe' Danimarka'dan başlıyor

Ekonomi Bakanı Zeybekci, iki ay boyunca bir dizi ülkeyi ziyaret edecek ve Türkiye'deki gelişmeleri aktaracak. Bakan'ın ziyaret programında ilk sıra Danimarka'nın.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

15 Temmuz sonrasında, iş dünyasıyla birlikte 'seferberlik' başlatarak, dünyaya Türkiye'deki durumu anlatacaklarını ve Türkiye hakkındaki yanlış algıyı düzelteceklerini açıklayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ilk ziyaretini Danimarka'ya gerçekleştiriyor.

Bakan Zeybekci bugünkü ziyaret sırasında, Danimarka Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kristian Jensen ile ikili bir görüşme gerçekleştirecek, Danimarkalı muhatabı ile birlikte, ülkenin önde gelen 40’a yakın firması ile bir araya gelecek. Burada bir basın toplantısı yapılması bekleniyor.

Söz konusu ziyaret sırasında, Bakana, TOBB, TİM, MÜSİAD, Borsa İstanbul Başkanları, Türkiye-Danimarka İş Konseyi Başkanı ve önde gelen Türk işadamlarından oluşan bir özel sektör heyeti de eşlik edecek. 

Zeybekci'nin Danimarka ziyaretinin günübirlik olması bekleniyor. 

Ekonomi Bakanı Zeybekci ve beraberindeki heyetin ziyaretleri ağustos-eylül dönemini kapsayacak. Bu kapsamda bir dizi ülkeye gidilecek ve üst düzey görüşmeler yapılacak.

Türkiye ile Danimarka arasındaki ticaret hacmi, geçtiğimiz yıl verilerine göre yaklaşık 1,5 milyar euro. Yılın ilk 6 ayında ise ihracat 410 milyon euro, ithalat 425 milyon euro oldu.