Ziraat, büyümede emin adımlarla ilerliyor

Ziraat Bankası, Cidde Şubesi ile ülkede açılan ilk Türk şubesine sahip olma unvanını kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yurtiçi ve yurtdışında en yaygın ağa sahip Türk bankası olan Ziraat Bankası büyümeye devam ediyor.

Yakın coğrafyada büyüme temel hedef ve stratejisi doğrultusunda, Suudi Arabistan’da açtığı Cidde Şubesi ile dünyadaki hizmet ağını 17 ülkede 76 noktaya taşıyan Ziraat Bankası, ayrıca bu ülkede açılan ilk Türk Banka Şubesine sahip olma unvanını kazandı.

Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre Ziraat Bankası, yerel gücünü bölgesel güce dönüştürme ve yakın coğrafyada büyüme temel hedef ve stratejisi doğrultusunda, Suudi Arabistan’da açtığı Cidde Şubesi ile hem dünyadaki hizmet ağını 17 ülkede 76 noktaya taşıdı, hem de bu ülkede açılan ilk Türk Banka Şubesine sahip olma unvanını kazandı. 100 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan Ziraat Bankası’nın Suudi Arabistan’daki Cidde Şubesi’nin resmi açılışı, 19 Mart 2011 Cumartesi günü saat 19.30’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bir törenle gerçekleştirildi.

Ziraat Cidde Şubesi’nin açılışına, Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Türk bakanlar, milletvekilleri, Suudi Arabistan yetkilileri, büyükelçiler, işadamları ve Suudi Arabistan vatandaşları katıldı.

Türk iş adamlarına finansman sağlanacak

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında son yıllarda artan iş hacmine paralel olarak bu ülkede faaliyette bulunan çok sayıdaki Türk şirketinin hem bu bölgede yapacakları yatırımların nakdi ve gayri nakdi finansmanında, hem de iki ülke arasındaki dış ticaret işlemlerine aracılık etmek ve aynı şekilde Suudi Arabistanlı yatırımcıların da Türkiye’de gerçekleştirecekleri yatırımlar konusunda Ziraat Bankası aktif bir şekilde yer alacak.

Türk işadamlarının gittiği her yerde onlardan önce veya onlarla birlikte bulunmak stratejisiyle hareket eden Ziraat Bankası Suudi Arabistan’da bulunan Türk işadamlarının hem bu bölgede yapacakları yatırımların nakdi ve gayri nakdi finansmanında hem de iki ülke arasındaki dış ticaret işlemlerine aracılık ederek onların tüm finansal ihtiyaçlarına cevap verebilmenin de Şubenin öncelikleri arasında olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir