Ziraat, Manchester Üniversitesi ile yönetici yetiştirecek

5 yıl süreyle uygulanacak projeye, her yıl seçilen 25 banka personeli katılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ziraat Bankası, insan kaynaklarını iyileştirmek, yönetici yetiştirmek için Manchester Üniversitesi ile ortak yüksek lisans programı uygulayacak. Toplam 5 yıl süreyle uygulanacak projeye, her yıl seçilen 25 banka personeli katılacak.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, yurtdışı ayağı da olan projeye katılan personelin, mutlaka bankaya yenilik sağlayacak bir çalışma ile dönmesini beklediklerini söyledi.

Manchester Üniversitesi ile yürütülecek ortak yüksek lisans programının bugün başlaması nedeniyle düzenlenen toplantının açılışında konuşan Genel Müdür Can Akın Çağlar, 147 yıllık tarihi olan bankanın zaman zaman sektörde birçok ''ilki'', zaman zaman da ''ender'' uygulamaları gerçekleştirdiğini belirterek, bir bankanın uluslararası bir üniversite ile ortak yüksek lisans programı başlatmasının da Türkiye'de bir ilk uygulama olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin 2015 bölgesel güç olma hedefi paralelinde Ziraat Bankası'nın 2015 yılı kurumsal dönüşümünü gerçekleştirmek için çalıştıklarını, bankanın bölgesel büyüklüğe ve etkinliğe ulaşmasını öngördüklerini anlatan Çağlar, yüksek lisans programına katılan banka personelinin gelecekte bankanın dönüşümünde önemli rol alacağına inandığını kaydetti.

Kendisinin ABD'de yüksek lisans yaparken, uzaktan erişim ile sınav sistemini gördüğünü ve bunu bir uygulama olarak Ziraat Bankası'na getirdiğini anlatan Çağlar, halen, personel alım ve yükselme sınavlarının şubelerde yapıldığını, böylece her bir sınavın maliyetinin 4,5 milyon liradan 6 bin liraya düştüğünü belirtti. Bu yöntemle personel alımı için başvuran 45 bin kişinin geçen hafta sınava tabi tutulduğunu açıklayan Çağlar, bu sınavları internet üzerinden yapma konusunda da çalışmalarının bulunduğunu söyledi.

Çağlar, bu örnekten yola çıkarak, geliştirilen yüksek lisans programına katılan personelin, mutlaka bankaya yenilik sağlayacak bir çalışma ile dönmesini beklediklerini vurguladı.

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Sağlam

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Sağlam ise işbirliği yapılan Manchester Üniversitesi'nin uluslararası derecelendirmelerde en üst sıralarda yer aldığına, dünyanın en iyi araştırma üniversitelerinden biri olduğuna işaret ederek, bankanın bugünkü ve gelecekteki insan kaynağı ihtiyacı dikkate alınarak ortak program geliştirdiklerini söyledi. Programın 3 aşamadan oluştuğunu, ilk aşamada üniversiteden gelen öğretim görevlilerinin Ankara'da 4 ay eğitim vereceğini, daha sonra öğrencilerin Manchester'a giderek 4 ay eğitim göreceğini, üçüncü aşamada ise öğrencilerin banka ve üniversitenin konusunu birlikte belirlediği konuda tez hazırlayacağını anlatan Sağlam, bu eğitimin, öğrencilerin kariyerinde önemli kilometre taşı olacağına inandığını vurguladı.

Toplam 5 yıl sürecek program kapsamında her yıl 25 öğrencinin eğitim göreceğini ve öğrenci başına 18 bin dolar harcama öngörüldüğünü kaydeden Sağlam, ''Bankanın yatırım yaptığı kıymetli yeteneklerden, vizyonumuza vizyon katmasını bekliyoruz'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir