Ziraat'ten TÜVASAŞ'a 25 milyon lira kredi

Banka ile TÜVAŞAŞ arasında kredi protokolü imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) ile Ziraat Bankası arasında 25 milyon liralık kredi protokolü imzalandı.

TÜVASAŞ'ta düzenlenen imza töreninde konuşan Genel Müdür İbrahim Ertiryaki, TÜVASAŞ'ın yurt içi ve yurt dışındaki ticari faaliyetlerini arttırırken beraberinde gerekli finansal ihtiyaçların teminini de sağladığını söyledi.

Plansız büyüyen firmaların en büyük dezavantajının, beklenmeyen gelişmeler karşısında gerekli stratejileri ortaya koyamamaları olduğuna dikkati çeken Ertiryaki, şöyle konuştu:

"TÜVASAŞ'ın büyümesini, doğru planlamak ve belirlenen programlar doğrultusunda hareket etmek üzerine kuruyoruz. Planlı ve programlı büyüme, şirketlerin öngörülerini daha doğru yapmasını sağlamaktadır. TÜVASAŞ'ın yarınlarına dair doğru öngörülerde bulunarak, yol haritamız doğrultusunda daha da büyüyerek ilerlemekteyiz. Ziraat Bankası ile imzaladığımız kredi sözleşmesi de bu minvalde değerlendirilecek bir çalışmadır. Bu sözleşme ile TÜVASAŞ'ın yurt dışındaki ticari faaliyetlerinde finans sıkıntısı olmayacaktır. Türkiye sınırlarının ötesine üretim yapan bir firma olarak TÜVASAŞ, bu sorumluluk doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. İlk proje olarak karşımızda duran Irak Demiryolları çalışması ve sonrasında süregelen görüşmelerin projelendirilmesi durumunda TÜVASAŞ finansal açıdan oldukça rahat manevra kabiliyetini kazanmıştır diyebiliriz."

Konuşmaların ardından Ertiryaki, Ziraat Bankası Bölge Baş Müdürü Yusuf Dilaver ile 25 milyon liralık  kredi sözleşmesine imza attı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir