Zorlu zamanda hızlı büyüdük

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Zorlu bir zamandan geçiyoruz. Komşularımızda huzursuzluk had safhada. Ancak öyle bir konjonktürde dahi Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi'' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS  -  Sivas Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde oda binasında düzenlenen danışma kurulu toplantısına katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, buradaki konuşmasına Afganistan'da düşen helikopterde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı.

Bakan Yılmaz, istihdam ve üretimin birbiriyle doğru orantılı olduğunu belirterek, işsiz sayısını en düşük seviyeye indirmek istediklerini söyledi. Yatırım yapan,  izmet üreten ve istihdam oluşturanın yanında olacaklarını ifade eden Bakan Yılmaz, ''Zorlu bir zamandan geçiyoruz. Komşularımızda huzursuzluk  had safhada. Ancak öyle bir konjonktürde dahi Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi. Dünya ekonomisi 2008 yılında yaşanan küresel krizin etkisinden  kurtulamadan 2011'de yeni bir ekonomik buhranla karşı karşıya geldi. Bu dalgadan tüm gelişmiş ülkeler olumsuz etkilendi. Bu ülkeler hangisi? ne kadar etkilendi?  nasıl etkilendi? tek tek söylemek istemiyorum'' dedi.

Kuraklık olmazsa işler iyi gider

Bakan Yılmaz, Türk ekonomisinin 2012 yılında hedefledikleri gibi yüzde 4 olarak büyüyeceğini ifade ederek, ''Bu şundan dolayıdır. Türkiye bu yıl bol yağış alıyor. Dolayısıyla tarımsal üretim daha iyi olacak. Herhalde hiç kimsenin bundan şüphesi yok. Yağış bol, Türkiye ekonomisinde kuraklık olmazsa işler iyi gider. Ayrıca bu  yıl barajların dolması bahar ve yaz aylarında hidroelektrik santrallerinden elektrik üretimine ağırlık verileceğini gösterdiğinden doğal gaz faturası da azalacak'' diye  konuştu.

Ekonominin iyiye gideceğini gösteren diğer işaretlerin de olduğunu anlatan Bakan Yılmaz, geçen yıl doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının yüzde 74 oranında  arttığını söyledi. Yılmaz, 2010 yılında 9 milyar dolar olan doğrudan yatırımların 2011 yılında 15.7 milyar dolara yükseldiğini belirterek, ''Türkiye 11 Orta ve Doğu  Avrupa ülkesi arasında 272 işlemde 13.7 milyar dolar tutarıyla en çok şirket satın alma ve birleşmesi yapan ülke oldu. Yılın ilk aylarında da doğrudan yabancı  sermaye girişleri sürüyor'' dedi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir