Zurich, dördüncü HelpPoint Hasar Merkezi'ni Çankaya'da açtı

Zurich HelpPointHasar Merkezleri, Zurich Sigorta kasko poliçesi olan ve araçları hasar yapan sigortalılara hizmet veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Zurich Sigorta'nın İstanbul'daki Kozyatağı, Bahçelievler ve Maslak HelpPoint Hasar Merkezlerinden sonra dördüncü HelpPoint Hasar Merkezi Çankaya'da açıldı.

Zurich HelpPointHasar Merkezleri, Zurich Sigorta kasko poliçesi olan ve araçları hasar yapan sigortalılara hizmet veriyor.

Zurich Sigorta Gelişen Pazarlar Genel Müdürü Lutz C. Bauer, açılışta yaptığı konuşmada, finansal güçleriyle müşterilerinin yanında olduklarını, vaat ettiklerini müşterilerinin ihtiyacı olduğu anda sunduklarını söyledi.

İstanbul Kozyatağı'nda açtıkları Zurich HelpPoint Hasar Merkezinin Zurich'in Asya kıtasında açtığı ilk hasar merkezi olduğunu belirten Bauer, Zurich HelpPoint Hasar Merkezlerinin İstanbul'da müşterilerinden olumlu not aldığını bu çerçevede Ankara'da da bu merkezi açtıklarını kaydetti.

Zurich Sigorta Genel Müdürü Ertuğrul Bul da, Ankara'dan sonra İzmir'de daha sonra çeşitli illerde Zurich HelpPoint Hasar Merkezlerini açmayı ve HelpPoint Hasar Merkezlerini Anadolu'ya yaymayı planladıklarını ifade etti.

Verdikleri hizmetle kaza yapan müşterilerinin hayatlarını kesintiye uğratmadan sürdürmelerini amaçladıklarını belirten Bul, "Müşteri kaza yaptığında araç bize getiriliyor. Hasar Merkezlerimizde, hasar görmüş aracın tüm onarım sürecini müşterilerimiz adına yürütüyoruz. Tamir servisleriyle iletişime geçip, müşterimiz yerine tüm işlemleri yerine getiriyoruz. Müşteri tamirci yerine bizim çalışanlarımızla muhatap oluyor. Bu süreçte müşterilerimize ikame araç da sağlıyoruz. Bireysel müşterilerimiz için, ilk hasarlı kazalarında hasarsızlık indirimi de devam ediyor" diye konuştu.

Zurich Sigorta Hasardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eray Kangal da, Zurich Sigorta'nın merkezi İsviçre'de 1999'dan bu yana uygulamada olan, halen 127 noktada hizmet veren Hasar Merkezleri'nin ilkini Türkiye'de geçen yıl hizmete açtıklarını söyledi. Kangal, müşterilerinin memnuniyet ortalamasının yüksekliği dolayısıyla bu merkezlerin sayısının artırıldığını kaydetti.

Açılışa, Zurich Sigorta üst yönetim ekibi, acenteleri ve iş ortakları da katıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir