İhracat fırsatı: Türkiye’nin toz şekeri Tunus’a yolcu

Tunus’tan B2B e-ihracat platformu TurkishExporter’a ithalat talebi bırakan firma, Türk üreticilerden toz şeker satın alacak.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tunus, dünya geneline göre global krizden en az etkilenen ülke olup, meydana gelen çeşitli ekonomik çalkantılara olumlu görüntü sergilemeye devam etmiştir. Tunus hükümeti, ekonomiye ilişkin müdahalelerini sosyal istikrar, ücretler ve istihdam üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirecek şekilde uygulamaya büyük gayret sarf etmiştir.

Bugün ise Türkiye’nin en fazla ticari faaliyet gösterdiği Afrika ülkeleri arasında 5’inci sırada olan Tunus’tan, Türkiye’deki üreticilere bir iş fırsatı geldi. Bu kapsamda çeşitli gıda ürünlerinin tedarikini yapan Tunuslu ithalatçı firma, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’a bıraktığı ilanla Türkiye’den toz şeker satın alacağını belirtti.

Tunuslu firma ile iletişim kurmak isteyen TurkishExporter kurumsal üyeleri ilan üzerinden ithalatçı firmaya doğrudan teklif sunabilir, İlk kez platformu kullanacak firmalar ise platformun mobil uygulaması olan Forie’yi, App Store ve Google Play’den indirerek üyelik başvurusu yapabilir.

Tek tıkla Tunus pazarına ulaşın

Tunus pazarına ihracat yapmak isteyen Türk üreticileri ve ihracat şirketleri için yeni ticari istihbarat kaynağı ‘Forie’ hizmete girdi.

“Forie Databank” adıyla yayın yapan bu kaynak, bir ihracat adres bankası niteliğinde. Sektör fark etmeksizin Tunus’ta yer alan ithalatçılara, toptancılara veya mağaza şirketlerine buradan ulaşabilirsiniz