Kosova, Türkiye’den ‘kahve makinesi’ ithal edecek!

Son 15 yıl içinde Türkiye’ye ihracatını 10 kat arttıran Kosova’dan, bugün Türk üreticilere bir ihracat kapısı aralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Büyük ve üretken bir ekonomiye sahip olan Türkiye, zamanla Kosova’nın ithalatından aldığı payla, en büyük ticari partner unvanına sahip oldu. Aynı zamanda Kosova’nın üretimine de katkı sağladı. Bununla birlikte Kosova’nın ithalat kalemleri arasında makine teçhizatı ve yarı mamuller yer alması, Türk firmalarının ise doğrudan yatırım yapmasıyla Kosova’ya ihracat kapıları açıldı.

Bugün ise açılan bu kapılara bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda elektronik ürünler tedariki konusunda Kosova pazarında devleşen bir firma, şirketlerin global ölçekte ticaret yapmalarına olanak sağlayan Türkiye’nin en büyük e-ihracat platformu TurkishExporter’a bir ithalat talebi bıraktı. Firma ilanında Türkiye’den kahve makinesi satın alacağını duyurdu.

Kosovalı ithalatçı ile temas kuracak olan TurkishExporter kurumsal üyeleri doğrudan bu ilan üzerinden teklif sunabilir. İlk kez platformu kullanacak firma ise platformun mobil uygulaması olan Forie’yi, App Store ve Google Play’den indirerek üyelik başvurusu yapabilir.

Kosova'daki ticaret dünyasını keşfedin

Türk üreticileri ve ihracat firmaları için Kosova pazarına ulaşmanın artık yeni bir yolu var: "Forie Databank." Bu platform, Kosova'daki ticaret dünyasını keşfetmek isteyenlere kapsamlı bir rehber sunuyor.

Kosova'da faaliyet gösteren ithalatçılar, toptancılar ve perakende şirketleri hakkında ayrıntılı bilgilere kolayca erişim sağlayabilirsiniz. Kosova'da ticaret yapmayı planlıyorsanız veya mevcut faaliyetlerinizi genişletmeyi düşünüyorsanız, "Forie Databank" sizin için bir hazine niteliğinde.