Türk süt ürünleri İspanya pazarına açılıyor: İhracat kapıda!

Son dönemlerde Türkiye'nin süt ürünleri ihracatında yaşanan düşüşe rağmen, B2B e-ihracat platformu TurkishExporter’a İspanya'dan gelen fırsat, üreticilere yeni bir pazar sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye, süt üretiminde 8. sırada yer alırken, Avrupa'da 3. sırada bulunuyor. 2022'de 89 bin ton yağsız süt tozu üreten Türkiye, süt ve süt ürünlerini 100'den fazla ülkeye ihraç ediyor. Ancak, 2023'te süt ve süt ürünleri ihracatı son 9 yılın en büyük kaybını yaşadı. Uluslararası üretim maliyetlerinin düşmesiyle birlikte Türkiye, süttozu, tereyağı ve peynir altı suyu ürünlerinde fiyat avantajını kaybetti ve süttozu ile tereyağı ihracatında yüzde 90'a varan düşüş yaşandı.

Bugün ise İspanya’dan süt ürünleri üreticilerine yeni bir ihracat kapısı aralandı. Bu kapsamda şirketlerin global ölçekte ticaret yapmalarına olanak sağlayan Türkiye’nin en büyük e-ihracat platformu TurkishExporter’a ithalat ilanı bırakan İspanyol bir firma, yayınladığı ilanla Türk üreticilerden süt tozu satın alacağını belirtti.

İspanyol firma ile temas kurmak isteyen TurkishExporter kurumsal üyeleri, ilan üzerinden firmaya doğrudan teklif sunabilir. İlk kez platformu kullanacak firmalar ise platformun mobil uygulaması Forie’yi, App Store ve Google Play’den indirerek üyelik başvurusu yapabilir.

Tek tıkla süt ürünleri ithalatçıları karşınızda!

Türkiye’nin en tanınmış markalarından en küçük işletmelerine kadar geniş bir yelpazede üyeleri içerisinde bulunduran TurkishExporter ve global markası Forie, kullanıcılarına sunduğu verimli e-ihracat deneyimi ile birçok farklı ülkenin gıda sektöründeki süt ürünleri ithalatçılarını üyeleri ile paylaşıyor.

Dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter, kendini diğer platformlardan farklı kılan anlık alım ilanı özelliğiyle sayısız ihracat fırsatları yayınlamaya devam ederken, sizde gıda sektöründe iyi bir tedarik ağınızın olduğunu düşünüyorsanız, kurumsal üyelik yaparak yüzlerce güncel ithalatçı firmaya erişebilirsiniz.