'Büyümenin refaha yansıması için kalite anlayışı şart'

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Başkanı Hamdi Doğan, 22. Türkiye Mükemmellik Ödülleri toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’de büyüyen ekonomik rakamlara rağmen, toplum refahının yeterince artmadığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) işbirliği ile düzenlenen 22. Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nde finale kalan kurumlar belirlendi. Yapılan değerlendirmede, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Coca Cola İçecek AŞ Bursa Fabrikası, Damla Su Sapanca Fabrikası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İETT ve Method Reserarch Company finale kaldı. Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nde bu yıl Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Coca Cola İçecek Bursa Fabrikası, Damla Su Sapanca Fabrikası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İETT ve Method Reserarch Company finale kaldı. Mükemmellik Ödülü’nü kazanan markalar,

19 Kasım’da yapılacak törenle duyurulacak. 

Toplantıda yaptığı konuşmada, mükemmelliğin bitmeyen bir süreç olduğunu ve takipçi olmak gerektiğini söyleyen KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, “Küresel bir köy haline gelen dünyada artan rekabet ve bu doğrultuda oluşturulan uzun vadeli büyüme stratejilerinin sektörleri ve kurumları önlenemez bir mücadelenin içine dahil etti. Uluslararası rekabette uluslararası silahlarla donatılmak lazım. 32 ülkede 40 bin şirketin uyguladığı bir model kullanıyoruz. Bunun katkıları katılımcı firmalar için önemli olacaktır” diye konuştu.

‘Bütünsel mükemmellik çok yakın’ 

Türkiye’de büyüyen ekonomik rakamlara rağmen, toplum refahının yeterince artmadığını belirten Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütünsel bir kalite anlayışının olmaması bunun en önemli etkisi. Ancak bizler de dahil olmak üzere, Türkiye’deki her kurumun tekil mükemmellik arayışının ötesine geçerek, bütünsel mükemmellik hedefinde buluşacağı günler çok yakın, bunu da biliyoruz. 18-19 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğiz ve bu prestijli ödüllerimizi kazanan markalarımızı da 19 Kasım’da ilan edeceğiz. Türkiye Mükemmellik Ödülü, kuruluşları sadece ciro, verimlilik, fire göstergeleri gibi tek boyutlu parametrelere göre değil, bütün süreçleri, hedefleri ve rekabet ortamındaki konumuna göre ele almıştır.”

EBSO Mükemmellik Ödülü’nde finalist

Üyelerine verdiği hizmetlerin kalite ve standardını Ege Bölgesi Mükemmellik Ödülü ile perçinleyen Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), KalDer ve TÜSİAD'ın işbirliği ile düzenlenen ‘Türkiye Mükemmellik Ödülü’nde finale kalan ekipler arasında yer aldı. Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 2012’de Ege Bölgesi Kalite Başarı Ödülü’nü, 2014’te ise Ege Bölgesi Mükemmellik Ödülü’nü alıp Türkiye genelinde oda ve borsalara örnek olduklarını belirterek, yeni hedeflerinin Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü İzmir’e getirmek olduğunu söyledi. Öte yandan Türkiye Kalite Ödülü finalinde gösterilecek tanıtım filmi kapsamında Ender Yorgancılar başkanlığındaki Ege Bölgesi Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlar birlikte özçekim gerçekleştirdi.