'LPG'ye zam değil teşvik yapılmalı'

TESK Genel Başkanı Palandöken, "LPG'ye zam yapmak yerine teşvik edersek, enerji tasarrufu sağlarız ve çevre kirliliğinin önlenmesine de ciddi katkıda bulunmuş oluruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enerji tasarrufu sağlanması ve çevre kirliliğinin önlenmesi için LPG'nin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, ocak ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı 9 milyon 944 bin 305 otomobilin yüzde 41,2'sinin LPG'li olduğunu kaydetti. 

LPG'li araç sayısının hızla arttığını belirten Palandöken, "LPG'li araçlar gözönünde bulundurularak kapalı otoparkların alt yapıları, havalandırmaları geliştirilmeli, yangın söndürme sistemleri uygun hale getirilmeli" ifadesini kullandı. 

LPG'li araçların taşımacı esnaf tarafından daha çok tercih edildiğine dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti: 

"Havamızı araçların egzoz gazları zehirlemektedir. LPG'nin sera gazı etkisi sıfırdır. LPG, dizel ve benzine oranla daha az katı parçacık salınımına neden olur.  Bugün trafikteki araçların 4 milyondan fazlası LPG kullanıyor. Her yıl 300 binden fazla araca, LPG dönüşümü yaptırılıyor. LPG'ye zam yapmak yerine teşvik edersek, enerji tasarrufu sağlarız ve çevre kirliliğinin önlenmesine de ciddi katkıda bulunmuş oluruz. Böylece, daha az hava ve gürültü kirliliği yaşanır."