2015 bütçesi 33 trilyon oldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 2015 yılı bütçesi, 33 milyon 225 bin olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) 2015 yılı bütçesi 33 milyon 225 bin lira olarak kabul edildi. 

BTSO Merkez Binası'nda gerçekleştirilen, aralık ayı meclis toplantısında, odanın 2015 yılı bütçesi görüşüldü. Görüşmeler sonunda bütçe, yeni yılda 33 milyon 225 bin lira olarak belirlendi.  

Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yaptığı konuşmada, BTSO'nun 2014 yılında ortaya koyduğu vizyon ve projeleriyle sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin de gündemine oturduğunu ifade etti. 

BTSO yönetimi olarak görevi 2013 yılının mayıs ayında devraldıklarını hatırlatan Burkay, "Odamızın gelirleri giderlerini karşılamıyordu. 2013 yılında projelerimizin bir çoğu başlangıç aşamasındaydı. Buna rağmen bütçemiz ilk defa faiz dışı fazla verdi. 2014 yılında ise tam 32 projeyi hayata geçirdik. Buna rağmen faiz dışı bütçemiz fazla verdi. Görevi devraldığımızda 153 milyon 800 bin lira olan nakit varlığımız, 31 Aralık itibariyla 193 milyon lira oldu. Seneyi de inşallah bu rakamla kapatmış olacağız" diye konuştu. 

Burkay, 2014 yılında Bursa iş dünyası adına 40 milyon lira hibe desteği aldıklarını açıkladı. 

Ekonomi Bakanlığı'nın, Uluslararası Rekabeti Geliştirme Destekleri (Ur-Ge)  ile ilgili projeler hazırladıklarını ifade eden İbrahim Burkay, "2015 yılında bugüne kadar hiçbir kurumun hayata geçirmediği 10 Ur-Ge projesi yapacağız. Sektörlerimiz her proje için 3,5 milyon dolar alacak. Her sektörün bu desteklerden yararlanması için çalışacağız" dedi. 

"52 milyon lira Bursa'ya gelecek" 

Türkiye'nin Ar-Ge harcamalarını 2023 yılında 60 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini hatırlatan Burkay, Bursa iş dünyası olarak özel sektörün Ar-Ge yatırımlarını artırmak istediklerini vurguladı. 

Burkay, oda kaynaklarını her yıl biraz daha artırarak bambaşka bir BTSO olacaklarını dile getirerek, "Görev süremiz bittiğinde sadece Türkiye'de değil, dünyada da konuşulan bir BTSO olacak. Odamızın Gökmen Projesi kapsamında Gökmen, Uzay ve Eğitim Merkezi ile ilgili olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladık. Proje ile 52 milyon lira Bursa'ya gelecek" ifadesini kullandı. 

Yeni yılda yeni projeler 

BTSO olarak yeni yılda da çalışmaları ve projeleri aralıksız sürdüreceklerinin altını çizen Burkay, şunları kaydetti: 

"Birçok yeni projemiz 2015 yılında hayata geçecek. Bu projeleri birlikte yürüteceğiz. Bunlar sadece Bursa'ya değil, Türkiye'ye de değer katacak. Birlik ve beraberlik içinde güzel bir yıl geçirdik. İnşallah 2015 yılını da güzel geçiririz. 2014'te yaklaşık 2 bine yakın etkinlik yapmışız. Hiçbir şey yapmasanız, bile bunları takip etmek ciddi bir performans istiyor. Yönetim kurulu arkadaşlarıma, meclis başkanımıza, meclis üyelerimize, genel sekreterliğimize ve tüm oda personelimize teşekkür ediyorum." 

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz da yaptığı konuşmada,  BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyelerine 2014 yılında yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.