21 Türk markasından Moskova çıkarması

Rusya’nın Moskova şehrinde düzenlenen International Private Label Show 2018‘e Türkiye’den 21 firma katılım gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Murat KÜÇÜK

Hard discount (yüksek indirim)marketçiliğinin gelişmesiyle önemli bir büyüme gösteren private label sektörü, Moskova’da düzenlenen Private Label Show 2018’de bir araya geldi.

Organizasyona Türkiye’den 21 üretici firma katıldı. PLAT Türkiye’nin girişimleriyle “Onur ülkesi” olarak davet edilen Türk firmaları, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. PLAT Türkiye Müdürü Burak Aksoy fuarla ilgili şunları söyledi: “Ülke ekonomimizin refahı için ihracat en önemli kanallardan birisi. Biz de dernek olarak üyelerimizin ihracatına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Moskova’da dünyanın en önemli fuar organizasyon şirketlerinden biri olan Reed Exhibition’ın düzenlediği IPLS Moskova Fuarı’nı üreticilerimiz için bir fırsat olarak gördük. Girişimlerimiz sayesinde fuar ilk kez milli katılım kapsamına alındı. Devletimiz tarafından verilen yüzde 75’lik katılım teşvikiyle fuara 21 Türk firması katıldı.”

Fuarın, Türkiye ve Rusya arasındaki ticarete katkı sağlayacağını belirten Burak Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü: “ Rus yetkililerle yaptığımız görüşmeler sonucunda Türkiye, “Onur ülkesi” olarak fuara davet edildi. Bu sebepten dernek olarak Rus yetkililere teşekkür ediyoruz. Fuarın, üreticilerimiz adına uzun vadede güzel sonuçlar doğuracağına ve onların ihracat cirolarına katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

“Ruslar Türk ürünlerinin kalitesine güveniyor”

PLAT Türkiye standını ziyaret eden IPLS Fuar Direktörü Dyomina Ekaterina, fuar ve Türkiye hakkında şunları söyledi:

“ Beşincisi düzenlenen fuara bu yıl katılım yüzde 30 oranında arttı. Katılım gösteren Türk üreticilere teşekkür ediyoruz. Hem üreticilerimiz hem de tüketicilerimiz, Türk ürünlerinin kalitesini biliyor ve Türk üreticilere güveniyor. Kalite noktasında Türkiye bizler için birlikte çalışılabilecek ülkelerin başında geliyor. 2015 yılında uçak krizi ile alakalı yaşanan sıkıntılar aşıldı. İki ülke arasındaki ticari ilişkiler giderek kuvvetleniyor. Fuarın Türk-Rus ilişkilerini daha da güçlendireceğini düşünüyoruz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir