26 bin ton kütlü pamuk alacak

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), bu sezon üreticiden 26 bin ton pamuk alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR

ANTALYA - Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, bu sezon üreticilerden 26 bin ton kütlü pamuk alımı gerçekleştirileceğini söyledi. Pamuk alım fiyatlarını henüz açıklamadıklarını belirten Balaban, yaklaşık 8 yıldır genel müdürlük görevinde bulunan Atilla Diniz’in ayrılmasından sonra bu göreve, ANTBİRLİK Muhasebe ve Finansman Müdürü Hasan Erdoğan’ın getirildiğini açıkladı. 

Bu yıl pamuk alım fiyatlarının ülke genelinde üreticiyi memnun edecek durumda olmayacağını belirten ANTBİRLİK Genel Müdürü Hasan Erdoğan da, Antalyalı üreticilerden alınacak ürünün yüzde 40’nın prezeli pamuk olacağını söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti: “ANTBİRLİK bu yıl 26 bin ton kütlü pamuk alımı gerçekleştirecek ve bunun 10 bin 500 tonu ise prezeli pamuk olacak. Pamuk alım kampanya dönemi alım fiyatlarını önce biz açıklıyorduk. Ancak, henüz pamuk alım fiyatlarını açıklamadık. Bu yıl, pamuk alım fiyatları üreticiyi memnun etmeyecek gibi görünüyor. ANTBİRLİK pamuk üreticisine 30 milyon TL ayni ve nakdi kredi yardımı yapmıştık.” 

Pamuktan kaçış bekleniyor 

Erdoğan, alım fiyatlarından memnun olmayan pamuk üreticisinin gelecek dönem ekim yapmaktan vazgeçebileceğini söyledi. Erdoğan, “Yeni ekim döneminde Antalya bölgesinde üreticilerin yüzde 40- 50’ye yakını pamuk ekiminden vazgeçebilir. Gelecek yıl pamuk ekiminde azalma olur” dedi.