ASKON'un hedefi profesyonelleşmek

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, 9 Eylül'de yapılacak seçimlerde Genel Başkan adayı Hasan Ali Cesur'u destekleyecek. Yeni dönemde hedefin kurumsallaşma olduğunu ifade eden Cesur, yönetimde kadınların ağırlığını da artıracaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sercan AKINCI

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Kurul'a hazırlanıyor. Birden fazla adayın olması öngörülen ASKON'da mevcut başkan Mustafa Koca aday olmayarak 9 Eylül'de yapılacak seçimlerde Genel Başkan adayı Hasan Ali Cesur'u destekleyecek.

Yeni dönem hedefleri ile ilgili DÜNYA'ya açıklamalarda bulunan Cesur, "Mutlaka profesyonelleşeceğiz. Profesyonel destek alacağız. ASKON'un check- up'ını yaptıracağız. Vizyon olarak nerede eksiğimiz var bunu göreceğiz" dedi. Cesur, yönetimde kadınların yer alması konusunda eksik kaldıklarını ifade ederek, bu konuda da çalışmalar yapacaklarını vurguladı.

Cesur, girişimci bir ruha sahip. Bu yüzden mezun olduktan sonra çok iyi şartlarla çalıştığı Siemens'ten istifa etmiş. "O iyi şartlarla biraz daha çalışsaydım, orada kalır, girişimci olmazdım" diyen Cesur, işten ayrılma sürecini şöyle anlatıyor: "Okuldan mezun olduktan sonra Amasya'da bir kaç işe başvurdum. Sonra İstanbul'a gelip içinde Siemens'in de olduğu şirketlere başvurular yaptım. Siemens olumlu baktı, ‘yarın başlayabilir misin?' dediler. Hazırlıklı değilim.

Anadolu'dan gelmişim, 1990'ın ocak ayında başladım. Sonra performansımı iyi gördüler zam yaptılar. Sonra iki ay geçti, yine zaman yaptılar. Nereye gidiyor bu böyle diye düşünürken 2 yılda şeflik, müdürlük vs verdiler. Bu şekilde belli bir hayat standartına sahip oluyorsunuz. Arayışa girmiyorsunuz bir süre sonra. Girişimci bir ruha sahiptim, kendi işimi kurmak istiyordum. ‘Şartlar iyi olduğu için ayrılmak istiyorum' diye yazdım işten ayrılma dilekçeme. Teknik müdüre, akabinde genel müdüre kadar çıkardılar beni. ‘Benim hedefimde kendi işimi kurmak var. Şartlar çok iyi bağlanıp kalmaktan korkuyorum' dedim, Alman anladı beni."

Uluslararası işler yapmayı hedefliyor

ASKON'un 1998 yılında belli amaçlar doğrultusunda kurulduğunu ifade eden Cesur, kamuoyunda ASKON'un belli bir misyonu olduğunu dile getirdi. Bir metal yorgunluğu algısı oluşmasın diye yönetimde bayrak devrinin gerçekleştirileceğini bildiren Cesur, "Kadro yenilemesine ihtiyaç var. Mutfakta iş yapan danışman, araştırmacı kadrosunun geliştirilmesine ihtiyaç var. Global olarak da uluslararası işler yapmaya ve yeni teknolojiyi takip edip üyelerimizin kurumsallaşmasını hedefliyoruz. Teknik olarak da zenginleşeceğiz" dedi. Başkan olması halinde ASKON'un mutlaka profesyonelleşeceğini vurgulayan Cesur, danışmalar tutup, üniversitelerden, aracı kurumlardan bu yolda destekler alacaklarını açıkladı.

Yönetimde kadınların yer alması konusunu ihmal ettiklerini kaydeden Cesur, bugün için çok fazla kadın üyeleri olmadığını bildirdi. Bunun bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Cesur, ASKON'da gelecek süreçte bu konuda da çalışmalar yapacaklarını belirtti.