AYSAD, Tan Erdoğdu ile devam edecek

19. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştiren Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği-AYSAD’ın başına ikinci kez Tan Erdoğdu’nun getirilmesine karar verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği - AYSAD’ın 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı, üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Kurul’da derneğin yeni dönem Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri seçildi. Yeni Yönetim Kurulu, ilk toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Tan Erdoğdu’nun getirilmesine karar verdi.

AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tan Erdoğdu, Genel Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ayakkabı yan sanayini yurt içi ve yurt dışında temsil eden ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olan AYSAD’ın ayakkabı sektörünün gelişmesi, üretim kapasitesi ve ihracat potansiyelinin artırılması adına önemli bir misyon yüklendiğini ifade etti.
 
2023 yılı hedefi 2,5 milyar dolar

Konuşmasında, son üç yıllık dönemde gerçekleştirilen faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Tan Erdoğdu, sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulunarak şunları söyledi: “Ayakkabı yan sanayinin ihracatı son yıllarda yüzde 25-30 oranında büyüdü ve geçtiğimiz yıl itibariyle 750 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştı. AYSAD’ınyenilikçi, gelişen, dinamik yapısıyla, sektöre uluslararası ticaretin kapısını açan girişim ve faaliyetleri de meyvelerini vermeye başladı.Ortadoğu ülkeleri, Rusya ve Ukrayna  ile Türki Cumhuriyetler, AB ülkeleri ve  Balkan ülkeleri, yeni dönemde Afrika ve Asya büyük hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. Ayakkabı sektörü olarak 2023 yılı için ihracatımız 2,5 milyar dolar olarak hedefledik ” şeklinde konuştu.
 
Erdoğdu, 300 bin kişiye istihdam yaratan bir sektörü yan sanayide nitelikli işgücüne kavuşması amacıyla Ayakkabı Yan Sanayi İleri Teknoloji Atölyesi, AB LeonardoDaVinci Hareketlilik Projesi ve Türkiye’nin Ayak Haritası Projesi ile eğitimde bilgi transferi, teknoloji ve donanımın geliştirilmesine katkıda bulunduklarını dile getirerek, derneğin yeni dönem hedeflerine yönelik olarak şunları söyledi: “Ayakkabı yan sanayicisi Ankara’dan Trabzon’a, Konya’dan Gaziantep’e kadar pek çok şehirde faaliyet gösteriyor. Ayakkabı yan sanayicilerini tek çatı ve ortak hedefler doğrultusunda birleştirmek amacıyla bölgeler ve şehirler bazında şube ve temsilcilikler açmayı planlıyoruz. Doğru koordine edilmiş, planlı, sağlıklı ve organize büyüyen bir sektör yapısına ulaşmak için gerçekçi hedeflerle hareket ederek sektörü bilgi, teknoloji, eğitim ve yeni pazarlar açısından bugün olduğundan daha ileri bir noktaya taşımayı amaçlıyoruz”.

AYSAD’ın, 2015-2016-2017 döneminde görev  yapacak Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Tan Erdoğdu Yönetim Kurulu Başkanı

Ahmet Kayalı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Gürkan Kopuz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Ömer Sağlam Genel Sekreter

Erkan Ertek Sayman

Ömer Kadir Arpacı Yönetim Kurulu Üyesi

Ozan Limoncular Yönetim Kurulu Üyesi

Sait Vakkas Salıcı Yönetim Kurulu Üyesi