BUİKAD'dan başarılı iş kadınlarına ödül

BUİKAD tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri, 6 Mart’ta sahiplerini bulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zehra ORUÇ

BURSA - Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı İpek Yalçın, “İş yaşamına değer katan her kadın bizim için değerli. Kadının iş hayatındaki ve toplum yaşamındaki rolünün güçlendirilmesi amacıyla düzenlediğimiz ödül törenleri ile başarı hikayelerinin örnek olmasını hedefliyoruz” dedi. Bursa’da Yılın Profesyoneli, Kadına Değer Veren Şirket, Girişimci Kadın, Yılın Başarılı İş Kadını kategorilerinde ödüller verilecekken, ulusal bazda ise Fark Yaratan Kadın, Kadını Destekleyen Oluşum, Yılın Başarılı İş Kadını kategorilerinde ödüller sahiplerini bulacak. Ayrıca özel ödülün de verileceği töreni, Yekta Kopan sunacak.

“ ‘İş insanı’ derneklerinde kadın üye sayısı yüzde 50’ye ulaşmalı”

Yaşamın her kesiminde kadının varoluşunu sağlamak ve güçlendirmek amacıyla yol gösterici olmayı, girişimci kadın sayısını artırmayı, kadının yasama ve karar verme süreçlerindeki etkinliğini ve yönetsel gelişimini desteklemeyi hedeflediklerini belirten BUİKAD Başkanı İpek Yalçın, kadınların iş gücüne katılım oranının azlığına dikkati çekti. Nüfusun yüzde 50’sini kadınların oluşturduğuna dikkati çeken İpek Yalçın, ekonomiye katılımda da aynı oranlar söz konusu iken, gerçekten iş gücüne katılan ve çalışan kadın oranının yüzde 30 seviyesinde olduğunu belirtti. Çalışan 8 milyon civarı kadının da yarısının kayıt dışı olduğunu öne süren Yalçın, “Yüzde 9 olarak lanse edilen girişimci kadın oranını, iş veren kadın olarak değerlendirdiğimizde yüzde 2’de kaldığını görüyoruz. Bu oranlara bakıldığında pozitif ayrımcılık göremiyoruz. Kadının henüz eşit olduğunu da göremiyoruz. Kadın eşit olmadığı sürece iş kadınları dernekleri olmaya devam edecek. İsmini iş insanı olarak değiştiren derneklerimizde üyelerin ve yönetim kurullarının yüzde 50’sinin kadın olduğunu gördüğümüzde derneğimize gerek kalmayabilir. Umut edelim ki BUİKAD diye bir dernek kalmasın.

“420 kız öğrencinin hayatına dokunduk”

Crowne Plaza’da düzenlenen basın toplantısında, derneğin diğer projelerinden de bahseden İpek Yalçın, 10 yıldır gerçekleştirdikleri noktalama projesi ile Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversite’nde okuyan kız öğrencilere koçluk yaptıklarını hatırlatarak, bugüne kadar toplamda 420 kız öğrenciye koçluk yaparak hayatlarına dokunduklarını belirtti. Öte yandan, meslek liselerine yönelik de projeler gerçekleştirdiklerine değinen Yalçın, işçisizlik sorununun çözümüne yönelik tüm projelerde yer almak istediklerini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir