Bülent Pirler, 6’ncı kez ILO Yönetimi'nde

TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler 6’ncı kez ILO Yönetim Kurulu’nda

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) - Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Bülent Pirler, 6’ncı kez Uluslararası Çalışma Örgütü(ILO) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

TİSK’ten yapılan açıklamada, İsviçre’nin Cenevre kentinde devam eden 103’üncü ILO çalışma konferansında seçimlerin 2 Haziran’da yapıldığı bildirildi. Yapılan seçimlerde Bülent Pirler, Avrupa grubundan işveren kesimini temsilen 6’ncı kez yönetim kurulu üyeliğine seçildi. ILO Yönetim Kurulu Üyeliğine ilk kez 7 Haziran 1999’da seçilen Bülent Pirler’in yeni görevi 3 yıl devam edecek.

Yılda üç kez Cenevre’de toplanan Yönetim Kurulu, ILO politikaları hakkında kararlar alırken, örgütün programı ve bütçesini hazırlayanUluslararası Çalışma Konferansı'na sunuyor. Toplam 56 üyeden oluşan ILO Yönetim Kurulu’nda hükümetleri temsilen 28, işçi ve işveren kesimlerini temsilen ise 14’er üye bulunuyor.
1963 yılında Muş’un Malazgirt ilçesinde doğan Bülent Pirler, lise öğrenimini Saint-Benoit Fransız Lisesi’nde üniversite öğretimini ise Gazi Üniversitesi, İİBF İşletme Bölümü’nde tamamladı.

TİSK’teki çalışmalarına ise 1988 yılında araştırma uzmanı olarak başlayan Pirler, 1992’de  Yönetim Kurulu Raportorü, 1993’te TİSK Genel Sekreter Yardımcısı olurken, 12 Mayıs 1999’dan bu yana ise TİSK Genel Sekreterliği görevini yürütüyor.

Halen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Yüksek Hakem Kurulu asil üyesi ve Resmi Arabulucular Seçici Kurulu işveren kesimi üyeliği görevlerini de sürdüren Bülent Pirler’in birisi ortak çalışma olmak üzere 2 tane de kitabı bulunuyor. Fransızca ve İngilizce bilen Pirler, evli ve iki çocuk babası.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir