BURO'nun Başkanı Denizhan Sezgin oldu

Bursa Turist Rehberler Odası’nın (BURO) başkanlığına Denizhan Sezgin seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Türkiye Rehberler Birliği (TUREB) tarafından kayyum atanmasıyla gündeme gelen Bursa Turist Rehberler Odası’nın (BURO) olağanüstü genel kurulunda delegelerin üçte ikisinin oyunu alan Denizhan Sezgin başkan oldu.

BURO’nun olağanüstü genel kurulu 85 delegeden 37’sinin katılımıyla gerçekleşti. Odanın önceki dönem başkanı Almira Can ile birlikte Denizhan Sezgin ve Yunus Şimşek başkanlık için yarıştı. Genel kurula katılan 37 delegenin 20’sinin oyunu alan Denizhan Sezgin odanın yeni başkanı olurken, Almira Can 10, Yunus Şimşek ise 3 oy aldı. Yeni dönemde birlik ve beraberlik mesajları veren Sezgin, “İnsan merkezli çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile ulusal alanda en saygın, en güvenilir, en mükemmel hizmet veren rehberler odası olmak hedefindeyiz. Kurumsallaşma ve markalaşmaya ağırlık vereceğiz. Üyelerimize yönelik faaliyetlerimizle birlikte mesleki denetimleri arttırarak özellikle kaçak rehberliği ortadan kaldıracağız. Mesleki eğitimlerimiz, sosyal ve kültürel etkinliklerimiz ve yayınlarımızla hem mesleğimizin hem de kentimizin turizm değerlerini tanıtacağız” dedi.

Denizhan Sezgin başkanlığındaki BURO yönetim kuruluna Bilal Çağatay Erentürk, Derya Gerey Tektaş, Nihat Tınık, Eren Ölçüoğlu seçildi. Odanın denetim kurulu ise Güray Kartal, Ersen Yelkenkaya, Mahmut Kadri Söylev’den oluştu.