BUSİAD’da Günal Baylan güven tazeledi

BUSİAD'da mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Baylan, tekrar üye olduğu seçimde üyelerin tamamının oyunu alarak ikinci kez seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT

BURSA - Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nde (BUSİAD) tek liste ile gidilen seçimde yeniden aday olan Günal Baylan, genel kurula katılan üyelerin tamamının oyunu alarak, ikinci kez yönetim kurulu başkanı seçildi.

Genel Kurul Başkanlık Divanı’nın belirlenmesinin ardından söz alan Baylan, 2015 yılında seçim ve siyasetin yıl boyunca gündemde kalması, büyüyen dış borç, daralan ihracat, istikrarsız kurlar, enflasyon, faiz beklentileri, terör ve bölgesel güç dengelerini lehlerine çevirmek isteyen ülkeler arasında yaşanan huzursuzluklarla birleştiğini söyledi. Yaşanan bu sürecin başta yabancı yatırımcılar olmak üzere yatırım iklimini ve iç ticareti olumsuz etkilediğini belirten Baylan, “Özellikle, üretim kabiliyeti göstermeden yer altı zenginliklerinin gücü ile dengelerini korumaya çalışan bu coğrafya, gelecekte de benzer olaylara ve huzursuzluklara gebe. Ülke olarak bu ortamdan pozitif ayrışarak potansiyelinin üzerinde büyüme ile hızlanmak zorundayız” dedi. “Büyüme stratejisi ve arzu edilen hedeflerin oda, kurum ve kuruluşların önerileri ile günü kurtarmaktan ziyade; uzun vadeli, bilimsel bir veri ve araştırma tabanına oturtularak, iktisadi kalkınmayı destekleyecek yönde olması gerektiğine” işaret eden Baylan, şunları kaydetti: “Diğer yandan ekonomi ve parasal politika başlığını kapsayan 17. faslın açılması ile Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin yeniden canlandırılması ile ümitlendik. Enerji, yargı ve temel haklar, adalet, özgürlük ve güvenlik, eğitim ve kültür,  dış ilişkileri kapsayan diğer fasılların açılması ve bu çıpa etrafında yapılacak reformlar özellikle yabancı yatırımcıyı ve Türk iş dünyasını rahatlatarak yatırım iklimini destekleyecektir.”

Baylan’ın konuşmasının ardından yeni dönemdeki yönetim, denetim, haysiyet ve yüksek danışma kurulu üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Günal Baylan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ahmet Özkayan, Buğra Küçükkayalar, Burak Anıl, Burhan Çakır, Duygu Ispalar Güneri, Ersin Yazıcı, Hakan Oktar, Halit Cem Çakır, Mustafa Ekinci, Neşe Yıldırım, Selim Tarık Tezel, Şükrü Erdem.