“Destekler kadın girişimcileri yüreklendirdi”

BUİKAD, ‘Zirveden Gelen Topuk Sesleri’ paylaşım toplantılarının 35’incisinde, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli’yi ağırladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZARFAT
BURSA (DÜNYA) - Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) üyelerinin ve konukların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Sema Güral Sürmeli, Kütahya Porselen ve bağlı şirketlerin yapılarına, yönetim anlayışlarına ve sürdürülebilirlik konusundaki yaklaşımlarına dair bilgiler paylaştı. Sürmeli, “Son zamanlarda sevinerek gözlemliyoruz ki kadın girişimcilerin sayısı çoğalıyor. Destekler, yerel idarecilerin konuya dair hassasiyetleri kadın girişimcileri biraz daha yüreklendirdi. Biz de şirketlerimizde kadın istihdamına özen gösteriyoruz. Birçok departmanın üst düzey yöneticisi kadın. Hem mavi hem de beyaz yakada kadın arkadaşlarımız var. Emek yoğun ve üç vardiya çalışan bir kuruluş olmamıza rağmen istihdamımızın yüzde 30’unu kadın çalışanlar oluşturuyor. Kadının iş gücüne katılması konusunda sadece kadınların istemesi yetmiyor, yanındakilerin de destek olması gerekiyor” dedi.

İş kadınlarının sorularını da cevaplayan Sürmeli, zor zamanlarda ayakta kalmanın formülü üzerine gelen bir soruya, “Olumsuzlukların olduğu zeminlerden uzak durarak, gözünüzü yeni fırsatlara çevirin. İşinizi yapmaya devam ederek çok çalışın, öngörülü davranın ve kalitenizden asla ödün vermeyin” değerlendirmesini yaptı.

Sürmeli’ye teşekkür plaketini BUİKAD Başkanı İpek Yalçın takdim etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir