G20'nin sivil toplum lideri Okyay oldu

Zeynep Bodur Okyay, G20'nin sivil toplum liderliğine getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin 2015 dönem başkanlığını üstlendiği G20'nin altı resmi katılım grubundan biri olan ve sürecin STK liderliğini yürüten Civil Society 20'nin (C20) Başkanlığına Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay getirildi.

Kale Grubu tarafından yapılan açıklamaya göre, Kale Grubu Başkanı Okyay, G20'nin sivil toplum lideri oldu. Okyay, G20 Türkiye Başkanlığının Koordinatörü olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan gelen mektupla görevine başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zeynep Bodur Okyay, G20 global ağında STK'ların küresel ölçekte liderliğini yapan C20 başkanlığının kendisi için onur verici bir görev olduğunu belirterek, "Daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir dünya için sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerini küresel ölçekte toplayıp, sonbaharda yapılacak G20 Zirvesi'nde deklare etmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Resmi pozisyon teyit edildi

Zeynep Bodur Okyay'ın başkanlığa atanmasının ardından C20'nin resmi pozisyonu da teyit edilmiş oldu. C20'nin Yürütme Kurulu; Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV), İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Oxfam International, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Uluslararası Şeffaflık Derneği, Türkiye Avrupa Vakfı (TAV), Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), WWF Türkiye ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'ndan oluştu. Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ve Anne Çocuk Vakfı (AÇEV) ise gözlemci üye olarak C20 Türkiye Yürütme Kurulu bünyesinde tanındı.

Bu konularda ilginizi çekebilir