İhracatı ihracatçılardan öğrenecekler

Türkiye İhracatçılar Meclisi, eğitimli iş gücü sorununu çözmek amacıyla yeni bir projeye imza attı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), bu hedefe ulaşmak için önemli bir adım daha attı. İhracatçıları Ar-Ge, inovasyon, marka ve modaya yönlendirerek katma değeri yüksek ürün üretmeye teşvik eden TİM, ihracatçıların eğitimli iş gücü sorununu çözmek amacıyla da Nişantaşı Üniversitesi ile bir protokol imzaladı. 

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin'in imzaladığı protokole göre TİM, üniversite bünyesinde yürütülen uluslararası ticaret ve lojistik lisans programı ile dış ticaret ve lojistik ön lisans programlarının içeriklerini denetleyecek, müfredatlarının geliştirilmesi konusunda üniversiteye teknik destek verecek. 

Gençler, ihracatçının ihtiyacına göre yetişecek

İş dünyasında en büyük sermayenin insan kaynağı olduğunu belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, şirketlerde bu konuda büyük açık olduğunu bildirdi. Büyükekşi, Nişantaşı Üniversitesi ile yaptıkları işbirliğinin, ihracat camiasının eğitimli iş gücü ihtiyacının karşılanması ve 500 milyar dolar hedefine ulaşmak için önemli bir adım olduğunu vurguladı. 

"Mezuniyet sonrası iş imkanları artacak"

Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin de ilk kez bir üniversitenin içerik denetimini konunun uzmanı olan bir kuruma açtığını belirtti. Gençlerin ihracatçıların ihtiyacı olduğu alanlarda eğitim almalarının, onların mezun olduktan sonra iş bulmalarını da hızlandıracağını dile getiren Alkin, imzalanan protokol ile üniversitenin, TİM ve ihracatçı birliklerine kurum içi eğitim seminerleri, belli konularda bilgilendirme toplantıları ve bilimsel konferanslar düzenleyeceğini ve TİM’in ihtiyaç duyduğu konularda bilimsel çalışmalar yapacağını vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir