İTO, şehit ailelerine 2 milyon lira bağışta bulunacak

İstanbul Ticaret Odası, (İTO) yönetim olarak şehit ailelerine 2 milyon lira nakdi bağışta bulunma kararı aldıklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası ( İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Ticaret Odası yönetimi olarak şehit ailelerine 2 milyon lira nakdi bağışta bulunma kararı aldıklarını belirtti. 

İTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Soma'daki maden faciası ile ilgili olarak toplanan İTO Yönetim Kurulu, şehit ailelerine yönelik bir dizi destek kararı aldı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çağlar, "Millet olarak sahip olduğumuz birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma hasletlerimizi sergilememiz ve tek yürek olmamız gereken bir zamandayız. Şehit madencilerimizin ailelerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. 

İTO yönetimi olarak şehit ailelerine 2 milyon lira nakdi bağışta bulunma kararı aldıklarını aktaran Çağlar, şehit ailelerine ikinci desteklerinin de gıda yardımı şeklinde olacağını vurguladı. İlk aşamada gıda maddeleri içeren 500 yardım kolisini taşıyan tırın 17 Mayıs Cumartesi günü Soma'ya doğru yola çıkacağını kaydeden Çağlar, "Bu yardımı Soma Ticaret ve Sanayi Odası kanalı ile ulaştıracağız. Erzak yardımlarını ihtiyaç olduğu sürece devam ettireceğiz. Ayrıca İstanbul Ticaret Üniversitesi'ni tercih eden şehit madencilerimizin çocuklarının eğitim ve barınma giderlerini de üniversitemizdeki eğitim hayatları boyunca İTO olarak karşılayacağız" bilgisini verdi. 

Çağlar, İTO'nun 23-25 Mayıs tarihlerinde Çeşme'de gerçekleştireceği "Meclis Çalışma Toplantısı"nın iptal edildiğini de ifade etti.